Header Ads

Header ADS

Η καλύτερη ενδεκάδα της FIFPRO για το 2013

Δελτίο τύπου του ΠΣΑΠ:

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών FIFPro, που εκπροσωπεί 65.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο, παρουσίασε μαζί με την FIFA, την ιδανική ενδεκάδα για το 2013, την FIFA FIFPro World XI. Σε σχέση με πέρσι, υπάρχουν 5 νέα πρόσωπα σε αυτή την ενδεκάδα, ποδοσφαιριστές που εμφανίζονται για πρώτη φορά στο καλύτερο σχήμα μίας χρονιάς, στο συγκεκριμένο θεσμό. Οι "νέοι" είναι οι Manuel Neuer, Thiago Silva, Philipp Lahm, Frank Ribery και Zlatan Ibrahimovic. Η ιδανική ενδεκάδα με τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο για το 2013, η FIFA FIFPro World XI 2013 αποτελείται από τους

•Manuel Neuer
•Dani Alves
•Thiago Silva
•Sergio Ramos
•Philipp Lahm
•Andres Iniesta
•Franck Ribéry
•Xavi
•Lionel Messi
•Zlatan Ibrahimovic
•Cristiano Ronaldo

Τόσο ο Cristiano Ronaldo όσο κι ο Lionel Messi περιλαμβάνονται στην καλύτερη ενδεκάδα για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, από το 2007 μέχρι και σήμερα. Ο Xavi επελέγη από τους συναδέλφους του, που ψήφισαν σε όλο τον κόσμο για την ιδανική ενδεκάδα, ανάμεσα τους ασφαλώς και τα 1.500 μέλη του Π.Σ.Α.Π., για έκτη συνεχόμενη χρονιά ενώ ο Andres Iniesta δεν έχει λείψει από καμία από τις πέντε τελευταίες ενδεκάδες, από το 2009 μέχρι και σήμερα.

Τόσο ο Sergio Ramos όσο κι ο Dani Alves έχουν επιλεγεί από τους συναδέλφους τους συνολικά 4 φορές και μένουν στην άμυνα της ιδανικής ενδεκάδας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σε σύγκριση με το 2012, όπου κυριαρχούσαν με τρόπο καθολικό στην FIFA FIFPro World XI οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται σε ομάδες της Ισπανίας, αυτή τη φορά είναι αξιοσημείωτη η απουσία του Iker Casillas, του τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης που λείπει από την ιδανική ενδεκάδα μετά από 5 συνεχείς χρονιές.

Εκτός ενδεκάδας έμεινε κι ο Gerard Pique αν κι ήταν μέλος της στα προηγούμενα 3 χρόνια ενώ δεν περιλαμβάνεται σε αυτήν ούτε ο Xabi Alonso αλλά ούτε κι ο Marcelo με τον Radamel Falcao που είχαν συμπεριληφθεί πέρσι, για πρώτη φορά, στους κορυφαίους του κόσμου. Η καλύτερη ενδεκάδα στον κόσμο έχει το στοιχείο της μοναδικότητας, καθώς συγκροτείται με βάση τις ψήφους των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών κι είναι απόλυτα αντιπροσωπευτική των απόψεων τους.

Η FIFPro, εγκαινίασε αυτό το θεσμό το 2005 και το 2013 ψήφισαν για την καλύτερη ενδεκάδα ποδοσφαιριστές από 68 χώρες, περισσότερες από ποτέ άλλοτε, με ρεκόρ ως προς τον αριθμό των ψήφων που συγκεντρώθηκαν. Η ιδανική ενδεκάδα αποτελείται από έναν τερματοφύλακα, τέσσερις αμυντικούς, τρεις μέσους και τρεις επιθετικούς.

Η FIFPro συγχαίρει την ενδεκάδα της FIFA FIFPro World XI team και όλες τις Ενώσεις της ανά τον κόσμο για την βοήθεια που πρόσφεραν τεράστια βοήθεια στην οργάνωση της συλλογής των ψήφων από τους συναδέλφους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.