Header Ads

Header ADS

EURO 2016: Επικεφαλής ομίλου η Εθνική

Επικεφαλής ομίλου στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016 θα τεθεί η Εθνική Ομάδα, μετά την έγκριση της διαδικασίας διεξαγωγής της διοργάνωσης από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA. Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες που επίσης θα τεθούν επικεφαλής ομίλου είναι η Ισπανία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Αγγλία, η Πορτογαλία, η Ρωσία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση της προκριματικής φάσης του EURO 2016 (Κυριακή 23/2, Νίκαια, 13:00 ώρα Ελλάδας), έχουν διαχωριστεί σε έξι γκρουπ δυναμικότητας, σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους στα προκριματικά και στην τελική φάση του Μουντιάλ 2010, στα προκριματικά και στην τελική φάση του EURO 2012 και στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014.

Από την κλήρωση θα προκύψουν εννέα όμιλοι (8 των έξι ομάδων και 1 των πέντε ομάδων) και οι αγώνες τους θα διεξαχθούν σε μία νέα οργανωτική βάση, την «Εβδομάδα Ποδοσφαίρου». Σύμφωνα με τη νέα δομή, οι αγώνες θα διεξάγονται από Πέμπτη έως Τρίτη (σε περίπτωση δύο αγώνων την ίδια εβδομάδα, Πέμπτη και Κυριακή, Παρασκευή και Δευτέρα, Σάββατο και Τρίτη) με σειρά που θα καθοριστεί από την UEFA. Τα Σαββατοκύριακα οι αγώνες θα αρχίζουν στις 19:00 και στις 21:45 (ώρα Ελλάδας), ενώ τις καθημερινές στις 21:45 (ώρα Ελλάδας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον όμιλο των πέντε ομάδων (9ος όμιλος) θα τοποθετηθεί η διοργανώτρια του EURO 2016 Γαλλία, έτσι ώστε να δώσει φιλικούς αγώνες με τις ομάδες του ίδιου γκρουπ στη διάρκεια της «Εβδομάδας Ποδοσφαίρου». Επίσης, αποφασίστηκε ότι η Αγγλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ολλανδία θα συμμετέχουν σε όμιλο με έξι ομάδες, ενώ, για πολιτικούς λόγους, δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο η Ισπανία με το Γιβραλτάρ και η Αρμενία με το Αζερμπαϊτζάν. Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

Γκρουπ 1
Ισπανία
Γερμανία
Ολλανδία
Ιταλία
Αγγλία
Πορτογαλία
ΕΛΛΑΔΑ
Ρωσία
Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Γκρουπ 2
Ουκρανία
Κροατία
Σουηδία
Δανία
Ελβετία
Βέλγιο
Τσεχία
Ουγγαρία
ΕΪΡΕ

Γκρουπ 3
Σερβία
Τουρκία
Σλοβενία
Ισραήλ
Νορβηγία
Σλοβακία
Ρουμανία
Αυστρία
Πολωνία

Γκρουπ 4
Μαυροβούνιο
Αρμενία
Σκοτία
Φινλανδία
Λετονία
Ουαλία
Βουλγαρία
Εσθονία
Λευκορωσία

Γκρουπ 5
Ισλανδία
Βόρ. Ιρλανδία
Αλβανία
Λιθουανία
Μολδαβία
FYROM
Αζερμπαϊτζάν
Γεωργία
Κύπρος

Γκρουπ 6
Λουξεμβούργο
Καζαχστάν
Λιχτενστάιν
Νησιά Φερόε
Μάλτα
Ανδόρα
Σαν Μαρίνο
Γιβραλτάρ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.