Header Ads

Header ADS

Μίτσελ: "Χρειαζόμαστε έναν παίκτη"

Διαβάστε την τοποθέτηση του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα απέναντι στον Λεβαδειακό...

Οι παίκτες του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο δεν έδειχναν να παίρνουν το μήνυμα της Πέμπτης. Στην επανάληψη μπήκαν οι Ολαϊτάν και Φουστέρ αλλάζοντας την εικόνα της ομάδας. Θα θέλαμε να μας το σχολιάσετε αυτό.

Πιστεύω ότι το παιχνίδι το κέρδισαν ο Φουστέρ και ο Ολαϊτάν. Ήταν τα δύο πρόσωπα που έκαναν την ένεση ψυχή που χρειαζόταν η υπόλοιπη ομάδα. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω. Εικόνες σαν αυτές του πρώτου ημιχρόνου δεν επιτρέπονται. Από την αρχή της χρονιάς μιλάμε για τον συναγωνισμό ανάμεσα στους παίκτες και πόσο καλό μας κάνει. Θα παίζουν αυτοί που παίζουν καλύτερα και δεν θα κοιτάξουμε ονόματα.

Τι εξήγηση δίνετε για την εικόνα των παικτών σας στο πρώτο ημίχρονο; Από τι μπορεί να ήταν επηρεασμένοι και έκαναν το χειρότερό τους πρώτο ημίχρονο στο πρωτάθλημα;

Κάποιος όταν είναι προπονητής προσπαθεί να ξυπνήσει την ομάδα του, να την τονώσει και να την αλλάξει κάνοντας δύο αλλαγές. Η επανάσταση σήμερα έπρεπε να έρθει με περισσότερες αλλαγές με πρώτη τη δική μου. Δεν μας πειράζει που δεν υπήρχε επιτυχία στο πρώτο ημίχρονο, γιατί ποτέ δεν έχω ζητήσει από τους παίκτες μου να είναι πετυχημένοι.

Αυτό που τους ζητάω είναι να έχουν την πρόθεση για επιτυχία. Στο πρώτο μέρος δεν συνέβη αυτό. Στο δεύτερο μέρος δείξαμε κάποια πράγματα και ήμασταν καλύτεροι. Στην οικογένειά μου έχει βγει το όνομα ότι είμαι ο ξεροκέφαλος, αυτός που επιμένει, αυτός που πάντα λέει τα ίδια και τα ίδια. Δεν θα σταματήσω να το κάνω. Θα επιμένω να τους παρακινώ.

Όποιος έχει θέση να με ακολουθήσει, έχει θέση στην ομάδα. Αυτός για παράδειγμα είναι ο Ολαϊτάν. Σίγουρα όμως αν αναλύσουμε το παιχνίδι από την αρχή, θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο λάθος στο πως σχεδιάσαμε την ανάπτυξη του παιχνιδιού και τους παίκτες που επιλέχθηκαν. Σίγουρα έκανα κάποιο λάθος στους παίκτες που επέλεξα.

Στο προηγούμενο ματς στο Περιστέρι και σήμερα με τον Λεβαδειακό, έδειξε ο Ολυμπιακός να κάνει πολλές λανθασμένες εύκολες πάσες. Αυτό πιστεύετε ότι είναι ένα στοιχείο που θα δείτε στα επόμενα ματς;

Όταν κάποιος βλέπει το παιχνίδι έξω από το γήπεδο, το καλύτερο είναι να δείχνει πού θα πηγαίνει η μπάλα με τα χέρια του, γιατί με τα πόδια δεν μπορεί (γέλια). Είναι το πρώτο πράγμα που τους είπα στα αποδυτήρια. Η βασική αρχή του ποδοσφαίρου είναι να δίνουμε πάσα στον διπλανό μας. Πρέπει να την δίνουμε. Κάναμε αναρίθμητα λάθη στις πάσες στο πρώτο μέρος.

Στα πρώτα τρία λεπτά πουλήσαμε την μπάλα πάνω από οκτώ φορές. Αυτό δεν έχει να κάνει με την τακτική, τους παίκτες ή τον προπονητή. Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μία πολύ κακή μέρα. Δεν θέλω να μείνει η αίσθηση ότι στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καλοί και βελτιωθήκαμε στο δεύτερο.

Δεν είμαι θυμωμένος. Απλώς έχω εκπλαγεί με αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να αλλάζω γνώμη τόσο εύκολα, όταν λιγότερο από δέκα μέρες πριν, από αυτή τη θέση σάς έλεγα ότι η ομάδα μου έκανε το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς. Δεν μπορώ να αλλάζω γνώμη τόσο εύκολα.

Μήπως ένα εκ των λαθών σας ήταν ότι ξεκινήσατε τον Μήτρογλου, επειδή απείχε καιρό λόγω του τραυματισμού του;

Ας πούμε ότι παρασυρθήκαμε από το πόσο πολύ ήθελε να επιστρέψει και από το πόσο πολύ ήθελε να πάρει μέρος. Δεν ήταν έτοιμος να βγάλει 90 λεπτά και δεν ήταν έτοιμος να παίξει από την αρχή. Τον ευχαριστώ πολύ που είχε τη θέληση να παίξει από την αρχή, αλλά εκεί έκανα λάθος. Δεν έπρεπε να τον ξεκινήσω. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να ρίξουμε το φταίξιμο στον Κώστα.

Μας έχει δώσει πολλά και θα συνεχίσει να μας δίνει. Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα για σήμερα. Ο Κώστας ήθελε να παίξει, πιστεύαμε ότι μπορούσε να προσφέρει αυτά που θέλαμε, δεν τα πρόσφερε, αλλά περιμένουμε πολλά από αυτόν στη συνέχεια. Ίσως δεν είναι τόσο καλό να πιστεύεις τόσο πολύ στα όσα λένε οι παίκτες σου. Είναι καλοί ηθοποιοί.

Υπάρχει θέμα απόκτησης τελικά για το κέντρο της άμυνας;

Έχουμε επίσης τον Παπάζογλου που μπορεί να βοηθήσει. Επιστρέφει σύντομα ο Μιγκέλ Τόρες, έχουμε και τον Μπονγκ. Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε έναν παίκτη, όχι μόνο γιατί θέλουμε να καλύψει το κενό του Δημήτρη, αλλά επειδή και οι υπόλοιποι θα είναι ήσυχοι όπως ήμασταν με τον Σιόβα.

Πιστεύουμε ότι και ο Αβραάμ πολύ σύντομα θα είναι 100% καλά και θα μας βοηθάει συνέχεια. Ψάχνουμε μία λύση για να είναι η υπόλοιπη ομάδα πιο ήσυχη. Θέλω να κάνω μία παράκληση με όλο τον σεβασμό. Μην επικοινωνείτε μαζί μου με μηνύματα, γιατί δεν πρόκειται να μάθετε το όνομά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.