Header Ads

Header ADS

Τσιώλης: "Κίνητρο η αγάπη του κόσμου"

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Σάκης Τσιώλης, δήλωσε στην συνέντευξη τύπου της Πέμπτης:

Υπάρχει ένα ευχάριστο και ένα δυσάρεστο. Το ευχάριστο ήταν ότι και σήμερα έβγαλε την προπόνηση ο Λίλα και τίθεται στη διάθεση της ομάδας, και έτσι μπορούμε να υπολογίζουμε έναν σημαντικό παίκτη γι' αυτό το παιχνίδι. Το δυσάρεστο είναι ο τραυματισμός του Βίλα, όπου εδώ και λίγες ημέρες είχε κάποιες ενοχλήσεις, και επιδεινώθηκε χτες η κατάσταση του, και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα τον έχουμε στο παιχνίδι της Κυριακής.

Ιδιαίτερα άλλα προβλήματα δεν έχουμε όσον αφορά με τους παίκτες που υπολογίζουμε αυτή την περίοδο και πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές και όλοι μας στο ποδοσφαιρικό τμήμα, καταλαβαίνουμε σε τι κατάσταση έχει περιέλθει η ομάδα. Φροντίζουμε μέσα από την καθημερινότητα μας, μέσα από τη δουλειά μας να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε μία καλή εικόνα στο παιχνίδι της Κυριακής, και φυσικά, στόχος είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

Σίγουρα είναι μία περίοδος, αυτές οι δέκα ημέρες, που είχαμε αυτά τα δύο παιχνίδια , τα οποία ήταν αρνητικά για εμάς. και έκπληξη για μένα για το πώς επέστρεψε η ομάδα από τις διακοπές. Δεν έχει να κάνει τόσο με τα αποτελέσματα. Γιατί μπορεί να παίζεις πολύ καλό ποδόσφαιρο και να χάνεις. Το δύσκολο ήταν η απόδοση που είχε η ομάδα και η αντιμετώπιση κάποιων καταστάσεων μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Θέλω να πιστεύω ότι μέσα από την ανάλυση, τη συζήτηση, και μέσα από τη δουλειά, θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην καλή απόδοση και στα αποτελέσματα. Σαν επαγγελματίας προπονητής αλλά και η δική μου προσωπικότητα, δεν έχει δείξει ότι στα δύσκολα αφήνει μία ομάδα. Δεν με φοβίζει κάτι τέτοιο. Εδώ είναι πάρα πολύ νωρίς, και εξάλλου δύο αποτελέσματα μέσα σε 10 ημέρες δεν μπορούν να αλλάξουν τη φιλοσοφία.

Εγώ προσωπικά, αλλά έτσι πρέπει να κάνει κάθε επαγγελματίας προπονητής, θα πρέπει να είναι ο τελευταίος που θα πρέπει στα δύσκολα να σκεφτεί αρνητικά. Όμως σαν επαγγελματίας προπονητής, υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί μία συνεργασία ή όχι. Αυτό έχει να κάνει πρώτα με τον εργοδότη, ο οποίος μέσα από την τοποθέτηση του, κάλυψε απόλυτα το ποδοσφαιρικό τμήμα, και εμένα προσωπικά. Και για εμένα ένας πολύ δυνατός παράγοντας είναι ο κόσμος.

Η εκτίμηση και η αγάπη του κόσμου, ήταν ένα από τα δύο-τρία κίνητρα για να έρθω στα Γιάννινα. Το είχα πει από την πρώτη στιγμή. Αυτό ήταν το πιο δυνατό κίνητρο. Η εκτίμηση και η αγάπη του κόσμου. Άρα λοιπόν έχουμε από τη μία την απάντηση της διοίκησης, και του προέδρου προσωπικά, όσον αφορά τη στήριξη και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου. Και κατά δεύτερο την εκτίμηση και όλη αυτή η αγάπη που έχει ο κόσμος, μέσα από αυτό τον ενθουσιασμό που συνεργαστήκαμε στην ομάδα.

Εισπράττω έξω στην πόλη και στο γήπεδο ότι είναι μαζί μας και μας στηρίζουν αυτή τη δύσκολη στιγμή. Βέβαια υπάρχει μία πολύ μεγάλη απόδειξη, το παιχνίδι της Κυριακής. Αυτοί οι δύο είναι οι βασικοί λόγοι που μπορούν να κάνουν έναν προπονητή να σκεφτεί να δώσει λύση σε μία συνεργασία. Από την πλευρά μου λοιπόν όσον αφορά την προσωπικότητα μου, σας είπα, ότι θα είμαι ο τελευταίος που θα σκεφτώ κάτι τέτοιο. Το δεύτερο έχει να κάνει με τη διοίκηση και τον κόσμο.

Η διοίκηση τοποθετήθηκε, περιμένω την Κυριακή τον κόσμο να έρθει και να στηρίξει την ομάδα, να τη βοηθήσει, και να εκδηλώσει τη συμπαράσταση προς το πρόσωπο μου ή όχι και στην ομάδα. Αυτά νομίζω ότι είναι τα κίνητρα, και πρέπει να είναι οι λόγοι, που θα πρέπει έναν προπονητή να τον οδηγήσουν στο να λυθεί μία συνεργασία.

Εγώ ήρθα να προσφέρω στον ΠΑΣ Γιάννινα, και εγώ και οι συνεργάτες μου. Ήρθαμε να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε, και ήρθαμε να πάρουμε το αντίτιμο όσον αφορά τη δυναμική που έχει ο κόσμος και η ιστορία της ομάδας. Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά θα είναι ένας εφιάλτης που ζήσαμε αυτή την περίοδο, και ότι θα πορευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη συνέχεια.

Για τη συνάντηση με τον κ. Χριστοβασίλη στην Αθήνα:

«Η συνάντηση έγινε για το πώς είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα, τι προβλήματα έχουμε, και πως θα μπορέσουμε να ενισχυθούμε. Δηλαδή πως θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την αγωνιστική εικόνα, αλλά και πως θα μπορέσουμε να ενισχυθούμε. Έχουμε βάλει ένα πλάνο, πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, την Κυριακή, δύο-τρεις στόχοι που είναι να συζητήσουμε, μήπως και μπορέσουμε να ενισχυθούμε ακόμη περισσότερο στο ρόστερ την εβδομάδα που μας έρχεται . Αυτός ήταν βασικά ο λόγος που συζητήσαμε, και βέβαια η απόδοση που έχει η ομάδα αυτό το διάστημα, σε αυτά τα δυο κυρίως παιχνίδια.

Για το αν παραμένει ο στόχος της πεντάδας:

Αλίμονο αν ερχόμουν σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα και να μην είναι αυτός ο στόχος. Δεν υπήρχε τότε και κανένας ιδιαίτερος λόγος να έρθω. Βέβαια αλλιώς τα υπολογίζεις κάποιες φορές τα πράγματα και αλλιώς σου βγαίνουν. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν είναι σίγουρο ότι αν υπάρχει ένας καλός προπονητής και μια καλή ομάδα, θα προχωρήσει η ομάδα.

Ο στόχος μας είναι αυτός. Από εδώ και πέρα κι αυτό είπα και στα παιδιά ότι -κι αυτό είναι εφικτό- μπορεί η ομάδα μας να στοχεύει στην 6η θέση, που είναι κοντά σ' εμάς βαθμολογικά. Γιατί λοιπόν να κοιτάμε προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω. Και σαν άνθρωποι πάντα θα πρέπει να κοιτάμε το προς τα πάνω. Είναι μέσα στις δυνατότητές μας και μέσα τους στόχους μας και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε.

Για τις πολλές αλλαγές θέσεων στους παίκτες στη διάρκεια ενός παιχνιδιού:

Μετά από μια άσχημη εμφάνιση ή ένα άσχημο αποτέλεσμα, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το κουβαλάει ο προπονητής κι εγώ προσωπικά, όπως εξήγησα στη συνέντευξη τύπου. Γι' αυτό που λέτε έχετε δίκιο, όμως πριν γίνουν αυτές οι εσωτερικές αλλαγές, που αφορούν για παράδειγμα το αν θα παίξει ο Στρούνα -που μπορεί να παίξει- αμυντικός χαφ ή δεξί χαφ ή ο Βίλα να έρθει μέσα ή να παίξει έξω, είναι πράγματα τα οποία τα κάνουμε και στην προπόνηση.

Είναι παίκτες που έχουν τα χαρακτηριστικά να κάνουμε αυτές τις αλλαγές. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι αυτό ,ναι όντως, όταν υπάρχει μια δυσκολία μέσα στο παιχνίδι, αυτό μπορεί να μεγαλώσει τη σύγχυση. Στο τελευταίο παιχνίδι ενδεχομένως να δημιούργησε πρόβλημα στην ομάδα αυτή η εσωτερική αλλαγή, που δεν το κρύβω ότι κι εγώ το αισθάνθηκα και είπα στα παιδιά την επόμενη, μέρα ότι αυτές οι δύο αλλαγές που γίνονται με τον ακραίο επιθετικό, το μέσα χαφ και το δεξί μπακ, να δημιούργησαν περισσότερη σύγχυση από το να βοηθήσουν.

Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το δουλεύουμε, γιατί δεν μπορείς να πας σ' ένα πλάνο από την αρχή και όταν δεν σου βγαίνει να μένεις αδρανής και να περιμένεις να τελειώσει το παιχνίδι. Θα πρέπει να αντιδράσεις. Κάπως έτσι έχω μάθει να λειτουργώ στην προπονητική μου, και δουλειά μου. Για να σας δώσω λοιπόν την απάντηση, πιθανόν σ' αυτά τα παιχνίδια, όταν είναι και δύσκολα τα πράγματα, οι εσωτερικές αλλαγές να δημιουργούν περισσότερο προβληματισμό εκείνη τη στιγμή και ίσως πρέπει κι εγώ να αναθεωρήσω κάποια πράγματα.

Για το αν θα αποκτηθούν ποδοσφαιριστές ώστε να καλυφθούν τα κενά των Τσάβες και Ντε Βινσέντι:

Είπα ότι είναι μεγάλο το κενό που δημιουργήθηκε ξαφνικά μια περίοδο που είχε μάθει η ομάδα, ιδίως ο Ντε Βινσέντι, να πάρει την μπάλα, να δώσει την μπάλα, τραβούσε την ομάδα, γιατί είχε μια προσωπικότητα. Δεν ήταν αυτός που περιμέναμε στην αρχή της περιόδου, αλλά έχει μια έντονη προσωπικότητα στον αγωνιστικό χώρο πράγμα που ήταν και για τον αντίπαλο δύσκολο και για τους διαιτητές και για όλους.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε έναν παίκτη έτοιμο να αναλάβει αυτό το ρόλο. Όπως επίσης και ο Τσάβες ήταν ένας παίκτης που έβαζε γκολ πριν έρθω και δημιουργούσε προβλήματα στην επίθεση κι αυτός με έντονη προσωπικότητα. Άρα χάσαμε δύο παίκτες πολύ σημαντικούς για την επίθεσή μας. Πήραμε δύο παίκτες, όπως ο Κυβελίδης και ο Σονγκό, αλλά ακόμα δεν έχουν δέσει στη «χημεία» της ομάδας και ο βαθμός ετοιμότητας δεν είναι τέτοιος για να μπορούμε να πούμε ότι αναπληρώσαμε αυτούς που έφυγαν.

Η συζήτηση που έγινε την Δευτέρα, προς αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε με τον πρόεδρο, προς αυτήν την κατεύθυνση εστιάζουμε την προσοχή μας και προς αυτήν την κατεύθυνση θα έχουμε επαφές με παίκτες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Είναι δύσκολα όμως τα πράγματα γιατί οι παίκτες όπως ξέρετε και οικονομικό βάρος έχουν μεγάλο και δεν μπορείς να τους φέρεις από μια ομάδα στο εξωτερικό, που να έρθουν σε μια ομάδα σαν τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση όμως και νομίζω ότι μέχρι το Σάββατο ή την Κυριακή με τον ερχομό του προέδρου θα έχουμε κάποιες απαντήσεις.

Για το αν θα γίνουν δύο ακόμα μεταγραφές:

Ότι θα πρέπει να έχουμε δύο παίκτες που θα αναπληρώσουν δύο ξαφνικά κενά που προέκυψαν στην ομάδα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν περίμενα και δεν πίστευα ότι μπορεί να χάσω αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές.

Για την Καλλονή:

Η Καλλονή έδειξε τον ενθουσιασμό της νεοφώτιστης. Έχει άγνοια κινδύνου και αν μη τι άλλο δεν έχει μεγάλη πίεση με όλη αυτήν τη δικαιολογία ότι δεν παίζει στην έδρα της, αλλά αυτό είναι και πραγματικό. Οι άνθρωποι κάνουν τεράστια προσπάθεια. Παίζουν με πολύ δύναμη, έχουν πειθαρχία μεγάλη στο παιχνίδι τους, πολύ τρέξιμο και δύναμη.

Όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει τη δυνατότητα και την ποιότητα για να κερδίσει αυτό το παιχνίδι, παρά τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν. Θέλω να πιστεύω ότι με τη συμπαράσταση του κόσμου, που θα έρθει να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές και με τα παιδιά και τον τρόπο που λειτουργούν όλη την εβδομάδα, θέλω να πιστεύω ότι με υπομονή και ψυχραιμία θα φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε και ενδεχομένως από Δευτέρα να είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Για τις ομάδες Κ-20 και Κ-17:

Θέλω να αναφερθώ σ' έναν τομέα που πραγματικά δεν έχω προσφέρει και δεν έχω βοηθήσει, έχει να κάνει με τις υποδομές, τις ομάδες δηλαδή Κ-20 και Κ-17. Δυστυχώς τα προβλήματα και οι εγκαταστάσεις δεν είναι τέτοιες που να μου δίνουν τη δυνατότητα. Τετάρτη ή Πέμπτη, στην πρόβα τζενεράλε, όπως σήμερα, είχα κανονίσει να παίξουμε δύο 30λεπτα με την Κ-20.

Θα το καθιερώσουμε από εδώ και πέρα, αλλά σήμερα δεν ευνόησαν οι καιρικές συνθήκες για να μπορώ να έχω άποψη για τα παιδιά και άμεσα για να έρθουν να βοηθήσουν την πρώτη ομάδα, αλλά και στο τέλος μιας σεζόν ένας προπονητής πρέπει να αφήνει μία έκθεση και να εστιάζει και σ' αυτό το κομμάτι. Ιδιαίτερα σε επαρχιακές ομάδες θα πρέπει να κοιτάμε τις Ακαδημίες.

Δυστυχώς είναι ένα κομμάτι που δεν ασχολήθηκα και αδίκησα τις ομάδες αυτές. Όμως με την πάροδο του χρόνου ίσως είναι προτιμότερο να τους έχω ο ίδιος και να κάνουμε ένα οικογενειακό δίτερμα, από το να βλέπω ένα παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.