Header Ads

Header ADS

Ο Ρονάλντο κορυφαίος για το 2013!

Στον Κριστιάνο Ρονάλντο στράφηκαν όλα τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Πορτογαλίας κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα για το 2013 (FIFA BALLON D' OR). Έγινε, μάλιστα, ο πρώτος Πορτογάλος που έχει αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης στον κόσμο δύο φορές (η προηγούμενη το 2008), ξεπερνώντας τους Φίγκο και Εουσέμπιο (από ένα βραβείο).

Ωστόσο, η μάχη για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλλας ήταν αμφίρροπη, καθώς ο νικητής έλαβε το 27,99% των ψήφων, με τους Μέσι και Ριμπερί να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής (24,72% και 23,39%, αντίστοιχα).

Κορυφαίος προπονητής για τη χρονιά που πέρασε αναδείχθηκε ο 68άχρονος Γιούπ Χάινκες για τη συνεισφορά του στην εξαιρετική πορεία της Μπάγερν Μονάχου (κατέκτησε το τρεμπλ).

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ήταν, όπως αναμενόταν, ο νικητής του βραβείου «Φέρενς Πούσκας», δηλαδή του καλύτερου γκολ της χρονιάς. Δύσκολα θα ξεχαστεί το απίστευτο ανάποδο ψαλίδι από τα τριάντα μέτρα κόντρα στην Αγγλία...

Σημαντική στιγμή της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης στη Ζυρίχη ήταν η απονομή τιμητικής Χρυσής Μπάλας στον μεγάλο Πελέ, ο οποίος αποθεώθηκε από το κοινό. «Τιμητική» γιατί όταν ο Βραζιλιάνος «μάγος» της μπάλας μεσουρανούσε στα γήπεδα, το βραβείο δινόταν μόνο για τον κορυφαίο παίκτη της Ευρώπης.

Τέλος, στις γυναίκες η Γερμανία, Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2013, είχε τα πρωτεία: Καλύτερη παίκτρια αναδείχθηκε η τερματοφύλακας και αρχηγός της ομάδας Ναντίνε Άνγκερερ και κορυφαία προπονήτρια η Σίλβια Νάιντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.