Header Ads

Header ADS

Στη δεύτερη θέση του ομίλου ο ΠΑΟΚ

Το ζητούμενο που ήταν η πρόκριση είχε "κλειδώσει" από την προηγούμενη αγωνιστική, ωστόσο ο στόχος της πρώτης θέσης δεν επετεύχθη.

Η ΑΖ Άλκμααρ πήρε την ισοπαλία με 2-2 στην Τούμπα και πέρασε τον ΠΑΟΚ στην τελική ισοβαθμία.

Οι Ολλανδοί δεν έδειξαν να επηρεάζονται από τις πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους προηγήθηκαν δύο φορές, είχαν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και αρκετά τρεξίματα, έδειξαν πιο φρέσκοι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όπου είχαν τον έλεγχο του αγώνα και θα έφευγαν από την Τούμπα με τη νίκη αν δεν υπήρχε στο γήπεδο ο εκπρόσωπος της νέας γενιάς του ΠΑΟΚ, ο Στέλιος Πόζογλου.

Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός μπήκε στο γήπεδο στη θέση του Στοχ, έδειξε κάποια από τα στοιχεία που διακρίνουν το παιχνίδι του και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Δικέφαλος μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο, αλλά σταδιακά η ΑΖ ισορρόπησε το ρυθμό, άρχισε να κυκλοφορεί περισσότερο την μπάλα και με την συμπλήρωση του ημιώρου συνέχισε την παράδοση που θέλει τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ να σκοράρουν. Την μπάλα στα δίχτυα έστειλε ένας κεντρικός αμυντικός, ο Λαμ που βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, γύρισε και νίκησε τον Γλύκο. Η απάντηση του Δικεφάλου ήταν άμεση. Ο Κίτσιου στο 37’ κέρδισε πέναλτι από τον Λούις, ο Λούκας το εκτέλεσε εύστοχα και ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το παιχνίδι της ΑΖ. Οι Ολλανδοί σιγά, σιγά άρχισαν να κερδίζουν έδαφος στο γήπεδο, απείλησαν με τον Μπεργκχουίς και τον Γκούντμουντσον που πέρασε ως αλλαγή και είχαν τον έλεγχο του αγώνα.

Το γκολ για την Άλκμααρ δεν ήρθε από κάποια οργανωμένη προσπάθεια, αλλά από τα 11 βήματα, όταν ο Λάζαρ έδιωξε με το χέρι γέμισμα του Γκούντμουντσον. Ο Γκόρτερ ευστόχησε στο πέναλτι κι έκανε το 1-2. Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε, πίεσε για την ισοφάριση, έχασε ευκαιρίες με τους Κατσουράνη, Νέτσιντ, Λούκας και τελικά διατήρησε το αήττητό του χάρη στο γκολ του Πόζογλου. Ο νεαρός που πριν από λίγες μέρες πήρε μόνιμη προαγωγή στην πρώτη ομάδα και χθες έκανε το ντεμπούτο του, ολοκλήρωσε μια πολύ καλή εβδομάδα με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Κωνσταντινίδης (56′ Σκόνδρας), Λούκας, Στοχ (75′ Πόζογλου), Αθανασιάδης (64′ Νέτσιντ)

ΑΖ Άλκμααρ: Ντε Βίντερ, Ράινεν, Λαμ, Χουντ, Γκέρτερ, Γκουντέλι, Μπέρχουις, Όβερτοομ (74′ Γιόχανσον), Χαπς (89′ Βαν Οβερεμ), Λιούις (54′ Γκούντμουντσον), Άβντιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.