Header Ads

Header ADS

Τσιώλης: Θα ενισχυθούμε και στις 3 γραμμές

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Σάκης Τσιώλης, δήλωσε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου:

Υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα του Λίλα και του Κεϊτά που είναι τιμωρημένοι και του Μιχαήλ που είναι τραυματίας και μένει εκτός αποστολής. Το παρήγορο είναι ότι γυρίζει ο Κοροβέσης και είναι μια καλή λύση για μας, γιατί ειδικά από την αριστερή πλευρά είναι δύσκολο να αναπληρωθεί το κενό. Είναι μια δύσκολη περίοδος για τον ΠΑΣ Γιάννινα βαθμολογικά. Έχει στενοχωρηθεί ο κόσμος, περιμένει καλύτερη απόδοση και περισσότερους βαθμούς.

Όμως στα δύσκολα πρέπει να σταθεί δίπλα στην ομάδα ο κόσμος και να στηρίξει τα παιδιά στο παιχνίδι του Σαββάτου. Η απόδοση τόσο με τον Παναθηναϊκό όσο και με τον ΠΑΟΚ ήταν πολύ ικανοποιητική, απλώς δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Στο τελευταίο ματς που είμαστε στενοχωρημένοι και πικραμένοι από την ήττα, πάλι ήταν ένα ματς που δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να το παλέψουμε με ίσους όρους.

Οτιδήποτε υπάρχει πίσω από την ομάδα για να της δημιουργήσει προβλήματα, γι' αυτά είναι ο κόσμος, που με τη δύναμη και τη στήριξή του θα μπορούσε να διώξει τα σύννεφα. Από το αγωνιστικό κομμάτι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να είμαστε όπως πρέπει. Θέλουμε αυτό το παιχνίδι κι αυτούς τους βαθμούς, γιατί θέλουμε να κλείσουμε τον πρώτο γύρο με όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και να βλέπουμε πιο αισιόδοξα τα πράγματα. Η ομάδα μας θα βρει τα πατήματα, θα παίξει την μπάλα που θέλει ο κόσμος.

Η αλήθεια είναι ότι θέλουμε και κάποια ενίσχυση. Την Κυριακή θα έχουμε και κάποια συνάντηση με τον πρόεδρο και θα προσπαθήσουμε να ενισχυθούμε για να κάνουμε πιο μεγάλο και πιο δυνατό το ρόστερ, ούτως ώστε να έχουμε περισσότερες επιλογές στο β' γύρο. Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Το θέμα είναι να παρουσιαστούμε όπως πρέπει με τον κόσμο μας στο πλευρό μας. Στα δύσκολα φαίνεται η αγάπη προς την ομάδα και γι' αυτό πρέπει να τη στηρίξουμε.

Για την δική του φιλοσοφία στην ομάδα: Η ομάδα, αν πάρουμε μέτρο σύγκρισης το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, είχε ένα καλό ρόστερ, αλλά δεν είναι μεγάλο, ώστε να μπορούμε στις τιμωρίες και τους τραυματισμούς να αναπληρώνουμε τους παίκτες όπως πρέπει. Εγώ θα προσπαθήσω να περάσω τη δική μου φιλοσοφία, αλλά νομίζω ότι ταυτίζεται με την ομάδα.

Αυτό που θέλει και προσδοκά ο κόσμος από εμένα είναι να παίξουμε καλό, γρήγορο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Ο δεύτερος γύρος θα είναι ένας τέτοιος γύρος, εφόσον δεν υπάρξουν παράλληλα προβλήματα. Για παράδειγμα στον Πανθρακικό υπήρχε η δυνατότητα να πάρουμε αποτέλεσμα, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε δεν μπορούσαμε να το διεκδικήσουμε με ίσους όρους. Στο β' γύρο ελπίζω να είναι καλύτερα τα πράγματα και όπως θέλει ο κόσμος.

Για την διαιτησία: Στο προπονητικό μου ξεκίνημα είχα πολύ μεγάλο επηρεασμό από τους διαιτητές και είχα τεράστια προβλήματα με τον εαυτό μου και την ψυχική ισορροπία μου. Αποφάσισα πλέον να μην ασχολούμαι μ' αυτό. Το θέμα της διαιτησίας δεν είναι κάτι που θα λυθεί αν πεις κάτι. Είναι χρόνιο θέμα. Εγώ θα πρέπει να φέρω τα παιδιά σε μια κατάσταση που να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν και τον διαιτητή, αν υπάρξει τέτοιο θέμα.

Δεν μπορεί να σταθεί πολύ ένας προπονητής στη διαιτησία και να το χρησιμοποιεί ως άλλοθι. Ο κόσμος βλέπει. Είχα πει μετά τον τελικό του κυπέλλου, όταν ήμουν στον Αστέρα Τρίπολης, ότι αυτό που είδε όλος ο κόσμος είδα κι εγώ και δεν μπορώ να ασχοληθώ. Αυτό κάποιοι τα παρεξήγησαν, γιατί δεν βγήκα να πω και να βρίσω τους διαιτητές. Υπάρχουν άλλοι υπεύθυνοι για το θέμα.

Μιας και το θίγουμε όμως το θέμα, θα ζητήσω κι εγώ περισσότερο σεβασμό στον ΠΑΣ Γιάννινα. Γι' αυτό θέλω να συσπειρωθεί ο κόσμος και να έρθει στο γήπεδο, για να στείλει κι ένα μήνυμα να μην ακουμπήσουν και να μην έχουν τέτοιες συμπεριφορές απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, γιατί όντως στα τρία τελευταία παιχνίδια υπήρχαν σοβαρά προβλήματα με τη διαιτησία, χωρίς να παύει να υπάρχει και αγωνιστικό πρόβλημα. Πιστεύω ότι θα σεβαστούν τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα έχουμε καλύτερες διαιτησίες.

Για τους Μπαντιμπανγκά και Πελέ: Σίγουρα οι δύο κεντρικοί μας αμυντικοί θα πρέπει να προσέχουν το φορ, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του, όπως και εκείνοι που θα παίξουν απέναντι στους δύο παίκτες που αναφέρατε θα πρέπει να ξέρουν τα χαρακτηριστικά τους. Δεν θα κάνουμε αλλαγή προσώπου για να τους αντιμετωπίσουμε. Οι παίκτες μας που θα παίξουν σ' αυτόν το χώρο, θα έχουν υπόψη τους τα χαρακτηριστικά των παικτών του Εργοτέλη.

Για την απώλεια του Μιχαήλ: Δυστυχώς για μας δεν υπάρχει ο Μιχαήλ. Είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να αντιμετωπίζει ορθολογικά τα πράγματα. Για παράδειγμα στην αριστερή πλευρά να παίζουν αριστεροπόδαροι για να έχουμε ταχύτητα σε πρώτο χρόνο. Δυστυχώς υπάρχουν λίγοι αριστεροπόδαροι στην ομάδα, γι' αυτό και είπα ότι είναι ευτύχημα η επιστροφή Κοροβέση.

Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση αυτή με την εμπειρία του Ντάσιου σε πρώτη φάση, αλλά από την άλλη ο Στρούνα είναι ο αριστερός μπακ της Εθνικής Σλοβενίας, άρα έχει τα χαρακτηριστικά για να παίξει, αλλά δεν έχει το αριστερό πόδι που θέλουμε εμείς για να βγάλει επιθέσεις, να μπορεί να γυρίσει την μπάλα κτλ.

Γι' αυτό και βλέπετε ότι χρησιμοποιήσαμε και τον Ρουμπουλάκου, αλλά αυτή τη στιγμή θέλουμε και περισσότερο έμπειρους, όπως είναι ο Λίλα. Έχουμε μεγάλη ατυχία, γιατί στα 4 ματς που είμαι στην ομάδα, στα 3 παίξαμε χωρίς τον Μιχαήλ, που είναι ο βασικός μας.

Για τα χειραγωγημένα ματς: Οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ καλά ενημερωμένοι ότι γίνεται μια «προβοκάτσια», γιατί ο ΠΑΣ ξάφνιασε τα δύο προηγούμενα χρόνια και κυρίως πέρυσι. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατός και καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για την πεντάδα. Θα πρέπει να μείνουμε ανεπηρέαστοι.

Δεν μας αγγίζει καθόλου κι ένας λόγος είναι και η δικαίωση του προέδρου την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία έδωσε χαρά στα παιδιά. Είναι ηλιθιότητες αυτά που βγάζουν δεν μας αγγίζουν καθόλου. Το αγωνιστικό κομμάτι δεν μπαίνει καθόλου στη διαδικασία να σκεφτεί τέτοια πράγματα, ας βγάλουν ό,τι θέλουν, δεν μας επηρεάζει καθόλου εμάς. Αν μπούμε σ' αυτή τη διαδικασία θα έχουμε πρόβλημα.

Για τις μεταγραφές: Η διάθεση είναι να ενισχυθούμε και στις 3 γραμμές σε μια πρώτη κουβέντα που είχαμε. Εξάλλου καλοί παίκτες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι. Θέλω όμως να τονίσω και πάλι ότι οι μεταγραφές γίνονται για να ενισχύσουν το ρόστερ. Όχι για να βγάλουμε κάποιον παίκτη για να μπει κάποιος άλλος. Μακάρι αυτός που θα έρθει να μπορεί. Αλλά θέλουμε να έχουμε περισσότερες επιλογές και δυνατότερο ρόστερ για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στο β' γύρο.

Για το αν θα υπάρξουν αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών: Είναι σίγουρο ότι θα αποχωρήσουν παίκτες, όχι γιατί δεν κάνουν, αλλά γιατί δεν κολλάνε στο αγωνιστικό πλάνο. Έχω μιλήσει με παιδιά, αλλά δεν μπορώ να σας πω τώρα ονόματα. Θα μιλήσουμε ξανά μ' αυτά τα παιδιά, αλλά τώρα προέχουν τα τρία παιχνίδια μέχρι το τέλος του Α' Γύρου.

Εμείς χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Θα είναι καλύτερα, λοιπόν, να μιλήσουμε για τα μεταγραφικά μετά τις 23 του Δεκεμβρίου. Τώρα όλοι μαζί συγκεντρωμένοι, ενωμένοι και συσπειρωμένοι και περισσότερο ο κόσμος να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να δούμε πιο αισιόδοξα το β' γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.