Header Ads

Header ADS

"Νταμπλούχος Ελλάδος ο Ολυμπιακός"

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Πειραιώτικου συλλόγου, για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος: «Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος και είναι νταμπλούχος Ελλάδος για το 2012-2013. Ο κ. Μίτσελ επέλεξε μία ενδεκάδα λίγο έως πολύ αναμενόμενη, με βάση τις δοκιμές στις οποίες προέβη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Υπήρχαν μικροαλλαγές, σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει έως τώρα. Ο Κάρολ ήταν κάτω από τα δοκάρια, συνεχίζοντας το «σερί» των εμφανίσεών του στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Μοδέστο (δεξιά) και Χολέβας (αριστερά) ήταν στα άκρα της άμυνας, την οποία συμπλήρωναν, ως κεντρικοί, οι Σιόβας και Μανωλάς. Στο κέντρο η τριάδα (ως σχήμα) δεν άλλαξε. Ο Φέισα ήταν ο πρώτος παίκτης μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς. Μπροστά του ήταν οι Μανιάτης και Μασάντο, οι οποίοι κινούνταν σε «ελεύθερους» ρόλους, επιφορτισμένοι τόσο με αμυντικά, όσο και με οργανωτικά καθήκοντα.

Στην επίθεση ο κ. Μίτσελ επέλεξε τον Αμπντούν για το αριστερό άκρο, τον Φουστέρ για το δεξιό και τον Κώστα Μήτρογλου για την επίθεση. Τη δεκαοκτάδα συμπλήρωναν οι Μέγιερι, Ρουγκάλας, Λυκογιάννης, Κοντρέρας, Ιμπαγάσα, Πίνο και Τζιμπούρ. Στην ενδεκάδα του Αστέρα ήταν οι Φούλοπ (στο τέρμα), Τσαμπούρης (δεξιά), Πιπίνης (αριστερά), Σανκαρέ-Κουρμπέλης (στόπερ), Κοντοές, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις (στον άξονα), Ναβάρο-Ράγιος (στα άκρα) και Περόνε (στην επίθεση).

Την αποστολή του Αστέρα συμπλήρωναν οι Μπαντής, Άλβαρεζ, Μπακασέτας, Μπαρτολίνι, Καλαντζής, Ουρτάδο, Λένσε. Πριν από την έναρξη του ματς στα μάτριξ του σταδίου προβλήθηκε βίντεο με την πορεία των δύο φιναλίστ προς τον τελικό, από την πρώτη φάση στην οποία συμμετείχαν, μέχρι και τα ημιτελικά. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είχε ήδη ζεσταθεί και τραγουδούσε συνθήματα και φώναζε "Ολυμπιακός".

Με την αντίστροφη μέτρηση από τα μεγάφωνα ο διαιτητής του αγώνα κ. Γιάχος έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα και ο Αστέρας Τρίπολης έκανε τη σέντρα του αγώνα. Πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα η ομάδα μας κέρδισε φάουλ από δεξιά, του Πιπίνη πάνω στον Αμπτνούν, ο Χολέβας εκτέλεσε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 4’ ο Χολέβας εκτέλεσε νέο φάουλ από αριστερά, ο Κουρμπέλης πήρε την κεφαλιά στην προσπάθειά του να διώξει και παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ και ο Σιόβας που έπεσε για την προβολή, ήταν ελάχιστα πιο αργός από ότι έπρεπε.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο 7’ ο Τζαμέλ Αμπντούν πήρε την μπάλα από τον Μανιάτη και επιχείρησε σουτ από τον άξονα και αρκετά έξω από την περιοχή του Αστέρα. Ο Φούλοπ έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε. Στα πρώτα αυτά λεπτά το ματς είχε ρυθμό και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να παίξουν επιθετικά, με τον Ολυμπιακό, πάντως, να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 8’ ο Κοντοές σταμάτησε στο κέντρο την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής Γιάχος του "χάρισε" την κίτρινη.

Στο 10’ ο Αστέρας έκανε την πρώτη του ευκαιρία στο ματς, με τον Ντε Μπλάσις να παίρνει εξ επαφής, ολομόναχος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, έπειτα από κόρνερ του Ουσέρο και τον Κάρολ να πραγματοποιεί μία καταπληκτική, ενστικτώδη επέμβαση, με το ένα χέρι, διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 14’ η ομάδα της Τρίπολης πήρε προβάδισμα στο σκορ, με το γκολ του Ράγιος. Ο Περόνε πέρασε κάθετα στον Ναβάρο, ο οποίος πλάσαρε σε τετ-α-τετ με τον Κάρολ και ο Βορειοϊρλανδός απέκρουσε. Ο Ράγιος πήρε το «ριμπάουντ» και με σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, ανοίγοντας το σκορ.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανακτήσει εκ νέου τα ηνία του αγώνα και να μην επηρεαστεί από το γκολ του Αστέρα. Μέχρι τη συμπλήρωση 20 λεπτών, όμως, δεν κατάφερε να δημιουργήσει αξιόλογη ευκαιρία, την ώρα που η ομάδα της Τρίπολης έδειχνε περισσότερο αμυντικό προσανατολισμό και αναζήτηση της κόντρας.

Στο 22’ ο Αμπντούν σέντραρε από δεξιά, με την μπάλα να φτάνει στον Μασάντο, ο οποίος ολομόναχος επιχείρησε γυριστό σουτ και είδε την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Φούλοπ. Η ομάδα μας έπαιζε πολύ από τα δεξιά, με τον Αμπντούν και τον Μοδέστο, ενώ ο Μήτρογλου κινούνταν αρκετά ελεύθερα. Στο 25’ ο Μανιάτης επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή και λίγο προς τα δεξιά, αλλά ήταν άστοχος. Όρθιος ο κ. Μίτσελ έδινε οδηγίες.

Στο 26’ ο Μήτρογλου άνοιξε ωραία την μπάλα αριστερά στον Χολέβα, ο οποίος έκανε την κούρσα, έφερε την μπάλα στο καλό του πόδι και σούταρε, αλλά ήταν άστοχος. Υπήρχαν στιγμές, κατά τις οποίες οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης έπαιζαν αρκετά σκληρά, στα όρια του αντιαθλητικού, σε ό,τι αφορά τα μαρκαρίσματά τους. Το φάουλ του Μασάντο στο 31’ πέρασε ανεκμετάλλευτο, αφού ο Πορτογάλος έστειλε την μπάλα αρκετά ψηλά, πάνω από την εστία του Φούλοπ.

Είκοσι λεπτά παιχνιδιού είχαν περάσει από την ώρα που ο Αστέρα Τρίπολης είχε φτάσει στο γκολ και ενώ το παιχνίδι είχε μεταφερθεί αισθητά προς την εστία του Φούλοπ, η ομάδα μας δεν είχε καταφέρει να φτάσει στο γκολ που θα έφερνε το σκορ «στα ίσια». Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία και ο Αστέρας αμυνόταν περισσότερο, παρά κοιτούσε να βγει μπροστά. Στο 35’ ο κ. Μίτσελ σήκωσε για ζέσταμα τον Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας μας.

Ο Αμπντούν ήρθε αριστερά και δεξιά πήγε ο Φουστέρ. Ο Ισπανός ήταν εκείνος που οδήγησε την ομάδα μας στο 1-1, όταν στο 42’ εκμεταλλεύτηκε άριστα την αδράνεια στην άμυνα του Αστέρα Τρίπολης. Ο Αμπντούν πήρε την μπάλα από αριστερά, με τον Τσαμπούρη μπροστά του. Ελίχθηκε υπέροχα, την έφερε στο αριστερό πόδι και σέντραρε. Η μπάλα κόντραρε στον Κοντοέ και στώθηκε στον Φουστέρ, ο οποίος είχε «πλασαριστεί» έξοχα στο ύψος του πέναλτι και στην κίνηση έκανε το σουτ, νικώντας τον, ανήμπορο να αντιδράσει, Μάρτον Φούλοπ. Ο Θρύλος είχε μπροστά του ένα ημίχρονο για να αναστρέψει πλήρως την κατάσταση και να φτάσει στο 26ο Κύπελλο της ιστορίας του!

Με την έναρξη της επανάληψης του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε απαράλλαχτος στον αγωνιστικό χώρο. Ο κ. Μίτσελ δεν προέβη σε κάποια αλλαγή, ενώ για ζέσταμα σηκώθηκαν οι Χουάν Πάμπλο Πίνο, Αριέλ Ιμπαγάσα και Ραφίκ Τζιμπούρ. Χωρίς αλλαγή άρχισε το δεύτερο μέρος και ο Αστέρας Τρίπολης.

Στο 50’ ο Σανκαρέ αστόχησε σε κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Ντε Μπλάσις, από αριστερά. Στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού ο Φουστέρ είχε μείνει δεξιά και ο Αμπντούν αριστερά, κάτι που φάνηκε να αποδίδει καλύτερα για τον κ. Μίτσελ προς τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους.

Στο 59’ ο κ. Μίτσελ φώναξε κοντά του τον Αριέλ Ιμπαγάσα και ετοίμασε την πρώτη του αλλαγή. Ο Αργεντινός ετοιμάστηκε να πάρει τη θέση του Μοδέστο. Θα περνούσε στο κέντρο, μαζί με τον Μασάντο, μπροστά από τον Φέισα και δεξιά στην άμυνα θα πήγαινε ο Γιάννης Μανιάτης. Όπως και έγινε, στο 60’. Όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν τον εισερχόμενο «Κάνιο» και τον εξερχόμενο Κορσικανό.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε από εκείνο το σημείο και έπειτα να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον ρυθμό του στον αγωνιστικό χώρο. Θέλησε να πιέσει τον Αστέρα για να φτάσει στο 2-1. Αν εξαιρέσει κανείς την κεφαλιά του Σανκαρέ στο 50’ η ομάδα της Τρίπολης ήταν «εξαφανισμένη» στο δεύτερο μέρος και με δυσκολία περνούσε τη σέντρα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην είχε κάνει τη μεγάλη φάση μέχρι το σημείο εκείνο, όμως είχε την μπάλα στην κατοχή του και πίεζε για το δεύτερο γκολ.

Στο 70’ ο κ. Μίτσελ ετοίμασε τον Ραφίκ Τζιμπούρ να περάσει στο ματς. Αυτό έγινε δύο λεπτά αργότερα, στο 72’, με τον Αλγερινό να παίρνει τη θέση του Κώστα Μήτρογλου, στην επίθεση της ομάδας μας. Λίγα λεπτά μετά, ο Χουάν Πάμπλο Πίνο έκανε την επανεμφάνισή του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αντικαθιστώντας στο 76’ τον Πάουλο Μασάντο. Πέρασε δεξιά και στον άξονα, πιο κοντά στον Ραφίκ Τζιμπούρ ήρθε ο Νταβίδ Φουστέρ.

Στο 83’ ο Ολυμπιακός έχασε τρεις διαδοχικές ευκαιρίες! Ο Χουάν Πάμπλο Πίνο σούταρε δυνατά, ο Φούλοπ έδιωξε με γροθιές και ο Νταβίδ Φουστέρ, ο οποίος «καιροφυλακτούσε», δεν μπόρεσε να κάνει καλά το σουτ στο «ριμπάουντ» που πήρε. Ο Ιμπαγάσα έγινε κάτοχος της μπάλας, πέρασε κάθετα για τον Αμπντούν, μέσα στην περιοχή και αριστερά. Ο Αλγερινός γύρισε από εκεί στο πέναλτι, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά από τους παίκτες του Αστέρα και στρώθηκε ξανά στον Πίνο, ο οποίος σούταρε και είδε τον Φούλοπ να διώχνει ξανά ενστικτωδώς! Ένα λεπτό μετά, ο Κολομβιανός εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με ευθύβολο σουτ, έξω από την περιοχή, η μπάλα κάπου κόντραρε και κατέληξε ελάχιστα έξω από το τέρμα του Αστέρα, σε κόρνερ!

Μέχρι τη συμπλήρωση των 90 λεπτών η ομάδα μας δεν κατάφερε να φτάσει στο γκολ που θα της έδινε τη νίκη και το Κύπελλο. Μάλιστα, η ατυχία χτύπησε τον Ολυμπιακό, όταν ο Χοσέ Χολέμπας, περίπου στο 88’ της αναμέτρησης έδειξε να νιώθει σφίξιμο στον αριστερό δικέφαλο και πλέον η παρουσία του στο παιχνίδι ήταν… τυπική. Ο Έλληνας μπακ δυσκολευόταν να πατήσει καλά στα πόδια του και για τον λόγο αυτό ο κ. Μίτσελ έκανε εσωτερική αλλαγή. Τον έφερε μπροστά από τα δύο στόπερ και πέρασε αριστερό μπακ τον Σιόβα, φέρνοντας τον Φέισα κεντρικό αμυντικό, μαζί με τον Μανωλά. Έτσι άρχισε για την ομάδα μας το πρώτο ημίχρονο της παράτασης στον τελικό.

Στο 98΄ μετά από κόρνερ του Πίνο, ο Φουστέρ πήρε την κεφαλιά, ο Φούλοπ έδιωξε πολύ δύσκολα και ο Τζιμπούρ με κοντινή προβολή έκανε το 2-1 για την ομάδα μας. Στο 114΄ ο Αμπντούν συνδυάστηκε πολύ όμορφα με τον Πίνο, αλλά το πλασέ του τελευταίου έδιωξε ο Ναβάρο με προβολή λίγο πριν καταλήξει στα δίχτυα. Στη συνέχεια της φάσης, η λόμπα του Τζιμπούρ πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 119΄ ο Αμπντούν κέρδισε πέναλτι από τον Μπαρτολίνι, ο Αλγερινός ανέλαβε να το εκτελέσει κιόλας και ευστόχησε κάνοντας το 3-1!

Στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης προκλήθηκε μία σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο, καθώς άνθρωποι και ποδοσφαιριστές του Αστέρα αντέδρασαν παρορμητικά και συνεπλάκησαν με ανθρώπους και ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το περιστατικό δεν πήρε μεγάλη έκταση. Στο σημείο εκείνο αποβλήθηκαν ο Φρανσουά Μοδέστο και ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης Εμάνουλε Περόνε. Λίγα δευτερόλεπτα ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύριξε τη λήξη του αγώνα και ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 26ό Κύπελλο και 16ό νταμπλ στην ιστορία του.»

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (67’ Μπαρτολίνι), Πιπίνης, Κοντοές (100΄ Καλαντζής), Ουσέρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Περόνε (82’ Λένσε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Κάρολ, Μοδέστο (60’ Ιμπαγάσα), Μανωλάς, Σιόβας, Χολέβας, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο (76’ Πίνο), Φουστέρ, Αμπντούν, Μήτρογλου (70’ Τζιμπούρ).

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ
ΣΚΟΡΕΡ: 14’ Ράγιος / 42’ Φουστέρ, 98΄ Τζιμπούρ, 119΄ (πεν.) Αμπντούν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αθ. Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Δ. Σαραϊδάρης (Αθηνών), Αν. Καρατζίκας (Αθηνών)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Ηλ. Σπάθας (Πειραιά)
ΕΠΙΠΕΡΟΣΘΕΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: Στ. Τριτσώνης, Στ. Μάνταλος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 29’ Κοντοές, 55’ Κουρμπέλης, 57’ Πιπίνης, 70’ Μπαντής, 102΄ Ναβάρο, 107΄ Ντε Μπλάσις, 118΄ Μπαρτολίνι, 120΄ Σανκαρέ / 29’ Χολέβας, 81’ Πίνο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 120+3΄ Περόνε / 120+3΄ Μοδέστο
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / -

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.