Header Ads

Header ADS

Λεβάντε - Ολυμπιακός 3-0

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Βαλένθια από την Λεβάντε με 3-0 για τους «32» του Europa League. Ο Μίτσελ επέλεξε μία ενδεκάδα, η οποία δεν είχε απόκλιση από εκείνη που δοκίμαζε στις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας μας, πριν από το ματς. Η διάταξη ήταν 4-3-3 (4-2-3-1 όταν ο Ολυμπιακός αμυνόταν) και η ενδεκάδα αποτελούνταν από τους εξής: ο Μέγιερι ήταν κάτω από τα δοκάρια. Ο Μανιάτης ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Χολέβας αριστερά και στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Μανωλάς και Κοντρέρας. Η τριάδα στο κέντρο αποτελούταν από τους Μοδέστο, Φέισα και Μασάντο. Στην επίθεση από δεξιά έβγαινε ο Βλαχοδήμος, από αριστερά ο Αμπντούν και στην κορυφή ήταν ο Ραφίκ Τζιμπούρ.

Το παιχνίδι δεν άρχισε με καλές προϋποθέσεις για την Ελληνική ομάδα, η οποία βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ. Ο Ολυμπιακός πήρε χώρο από τον αντίπαλό του, ο οποίος περίμενε να «χτυπήσει» στην κόντρα. Το έκανε στο 10’, όταν ο Μπαρκέρο έβγαλε κάθετη πάσα στον Ρίος. Εκείνος έκανε μία προσποίηση και σουτ και νίκησε τον Μέγιερι για να ανοίξει το σκορ. Το παιχνίδι των "ερυθρολεύκων" γινόταν αρκετά από τα πλάγια, όμως στο πρώτο 20λεπτο οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ δεν είχαν καταφέρει να βρουν τις λύσεις που χρειάζονταν στην επίθεση. Στο 28’ ο διαιτητής Γκρέφε από τη Γερμανία έδειξε παράβαση (πέναλτι) του Αμπντούν πάνω στον Πέδρο Λόπεζ και απέβαλε τον Αλγερινό. Ο Ομπαφέμι Μάρτινς ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπάλαζ Μέγιερι, στέλνοντας την μπάλα άουτ!

Ο Μίτσελ έκανε άμεσα διορθωτικές κινήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο, για να μην αφήσει "γυμνή" την ομάδα, με παίκτη λιγότερο, από την αριστερή πλευρά. Έφερε μπροστά από τον Χολέβα τον Μασάντο, ο οποίος κατά κύριο λόγο έπαιζε πλέον από εκείνη την πτέρυγα, αλλά συνέκλινε αρκετά. Η Λεβάντε συνέχισε το δικό της, πλήρως αμυντικό παιχνίδι, την ώρα που στο 34’ ο Τζιμπούρ μπήκε στην περιοχή, κατέβασε την μπάλα και σούταρε, αλλά η προσπάθειά του κόντραρε και δεν είχε αποτέλεσμα. Στο 38’ ο διαιτητής Γκρέφε έδωσε δεύτερο πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού σε προσπάθεια του Πέδρο Λόπεζ από δεξιά και μαρκάρισμα του Χολέβα πάνω στον Ισπανό. Δεύτερο στο παιχνίδι για τη Λεβάντε, σε διάστημα δέκα λεπτών! Ο Γερμανός διαιτητής έδειξε και κίτρινη κάρτα στον Έλληνα διεθνή αμυντικό.

Ο Μπαρκέρο σκόραρε από την άσπρη βούλα, έκανε το 2-0 για τη Λεβάντε και παράλληλα ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ «σήκωσε» για προθέρμανση τον Γκρέκο. Λίγα λεπτά αργότερα ο Γερμανός διαιτητής σφύριξε για τελευταία φορά στο πρώτο μέρος. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μίτσελ έριξε στο ματς τον Γκρέκο, αντί του Μοδέστο, ο οποίος είχε και κίτρινη κάρτα. Έβαλε στο κέντρο δίδυμο αποτελούμενο από τους Μασάντο, Γκρέκο (μπροστά από τον μοναδικό αμυντικό χαφ Φέισα) και τον Βλαχοδήμο ως «κρυφό κυνηγό», πίσω από τον Ραφίκ Τζιμπούρ. Άμεσα «σήκωσε» για προθέρμανση και τους Φετφατζίδη και Μήτρογλου.

Το παιχνίδι «χάλασε» ολοκληρωτικά για την ομάδα του Ολυμπιακού όταν στο 56’ ο Ομπαφέμι Μάρτινς βγήκε τετ-α-τετ με τον Μέγιερι, έπειτα από κάθετη πάσα πλάσαρε και έκανε το 3-0. Στο 58’ ο Φέισα έκανε σουτ, έπειτα από φάουλ - πάσα του Γκρέκο και είδε τον Νάβας να αποκρούει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μανωλάς πήρε κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Νάβας! Ένα λεπτό μετά πέρασε στο ματς ο Μήτρογλου, αντί του Βλαχοδήμου. Στο 75΄ ο Φετφατζίδης πέρασε στη θέση του Μασάντο και έτσι ολοκληρώθηκαν οι τρεις αλλαγές του Ολυμπιακού. Στο 88΄ ο Τζιμπούρ με πολύ ωραία κίνηση απέφυγε τους αντιπάλους του και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε για δεύτερη φορά το δοκάρι του Νάβας. Στις καθυστερήσεις του ματς ο Μανιάτης έκανε ένα ξαφνικό σουτ, αλλά ο Νάβας με υπερένταση έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Έτσι, δεν άλλαξε κάτι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και η Λεβάντε πήρε τη νίκη με 3-0.

ΛΕΒΑΝΤΕ: Νάβας, Ναβάρο, Ρόδας, Μπαρκέρο, Ιμπόρα, Χουανφράν, Ρίος (67΄ Βάλντο), Πέδρο Λόπεζ, Ντιόπ (61’ Μίτσελ), Μάρτινς (82΄ Αοκυαφρέσκα), Ρουμπέν Γκαρσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Μανιάτης, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέβας, Μοδέστο (46’ Γκρέκο), Φέισα, Μασάντο (75΄ Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος (59’ Μήτρογλου), Αμπντούν, Τζιμπούρ.

ΓΗΠΕΔΟ: Ciutat de Valencia
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μ. Γκρέφε (Γερμανία)
ΒΟΗΘΟΙ: Μ. Χέκερ, Χ. Χένσελ (Γερμανία)
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΟΗΘΟΙ: Κ. Ντίνγκερτ, Γ. Γουίνκμαν (Γερμανία)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Γ. Κλέβε (Γερμανία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 25’ Ρίος, 45’ Ντιόπ / 17’ Αμπντούν, 27’ Μοδέστο, 38’ Χολέβας, 43’ Μανωλάς, 64΄ Τζιμπούρ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / 28’ Αμπντούν
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / 58’ Μανωλάς, 88΄ Τζιμπούρ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.