Header Ads

Header ADS

Στο Τορόντο η φλόγα του Μαραθωνίου

Στο Τορόντο του Καναδά ταξιδεύει η φλόγα του Μαραθωνίου προκειμένου να φωτίσει τον αγώνα που διεξάγεται εκεί την ερχόμενη Κυριακή 14 Οκτωβρίου. Για τον σκοπό αυτό αναχωρούν την Τετάρτη 10/10 ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Θανάσης Βογιατζής και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λουίζος οι οποίοι θα παραβρεθούν εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία και τον Δήμο στις εκδηλώσεις της Πρεσβείας και της Ομογένειας.

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 11/10 έχει προγραμματιστεί η γιορτή της παράδοσης της φλόγας παρουσία του πρόξενου της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρη Αζεμόπουλου και της ελληνικής ομογένειας. Το Σάββατο 13/10 η αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ έχει προσκληθεί και θα παραστεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ελληνική κοινότητα για τα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης. Ο Μαραθώνιος του Τορόντο συγκεντρώνει περισσότερους απο 25.000 δρομείς από 50 χώρες. Εκτός του Μαραθωνίου θα διεξαχθεί ημιμαραθώνιος και αγώνας 5χλμ.

Το Τορόντο είναι ακόμη ένας σταθμός της παγκόσμιας διαδρομής που διανύει η φλόγα του Μαραθωνίου κάθε χρόνο στο πλαίσιο του προγράμματος μεταφοράς σε διάφορες πόλεις που διοργανώνουν Μαραθωνίους, το οποίο υλοποιεί ο ΣΕΓΑΣ τα τελευταία χρόνια με την υποστήριξη της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS). Τον περασμένο Απρίλιο η Φλόγα είχε ταξιδέψει στη Νότιο Αφρική ενώ έχει ήδη επισκεφτεί την Πράγα, τη Βιέννη, την Σαγκάη, το Βελιγράδι, τη Βοστόνη, το Σικάγο, το Τορόντο την Βομβάη και το Εκουαδόρ. Η φλόγα του Μαραθωνίου είναι ένα νέο διεθνές σύμβολο του Μαραθωνίου Κινήματος το οποίο γεννήθηκε μέσα στο χώρο που όλα άρχισαν πριν από 2500 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.