Header Ads

Header ADS

Κοντρέρας: "Θα τα δώσω όλα για το νταμπλ"

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στην Stadio by Metro, ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Πάμπλο Κοντρέρας.

Πώς κυλάει αυτό το πρώτο διάστημα προσαρμογής σου στον Ολυμπιακό;

Η πρώτη εντύπωση που έχω από την παρουσία μου στον Ολυμπιακό είναι πολύ ευχάριστη. Ήξερα από πριν πόσο μεγάλη ομάδα είναι, όμως τώρα πλέον το βλέπω και εγώ καθημερινά. Ξέρω επίσης ότι το να παίζεις σε μία τόσο μεγάλη ομάδα απαιτεί από όλους, αλλά και από τον καθένα ξεχωριστά, να δίνουν τα πάντα. Το έχω καταλάβει και το εισέπραξα από την αρχή. Αυτό προσπαθώ και εγώ να κάνω.

Ποιο είναι το στοιχείο που θα έλεγες ότι σου άρεσε περισσότερο μέχρι τώρα, κατά την παρουσία σου στην ομάδα;

Μου άρεσε και μου αρέσει πάρα πολύ η παρουσία των οπαδών μας στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχουμε δώσει. Παράλληλα, δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι μου αρέσει πάρα πολύ η σοβαρότητα και ο επαγγελματικός τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ομάδα. Η οργάνωση που υπάρχει είναι κάτι πάρα πολύ καλό.

Με την παρουσία σου στον Ολυμπιακό, μια ομάδα που κυνηγά διαρκώς τίτλους, σου δίνεται η δυνατότητα να στεφθείς ακόμη και νταμπλούχος Ελλάδας. Πώς το αντιλαμβάνεσαι;

Ξέρω ότι έχω έρθει σε μία ομάδα η οποία ζητάει τα πάντα από όλους τους ποδοσφαιριστές. Σε κάθε ματς πρέπει να δώσεις τα πάντα, αφού μόνο έτσι μπορείς να φτάσεις στην επίτευξη των στόχων που θέτεις. Το πρωτάθλημα, το Κύπελλο. Σίγουρα και το τεχνικό τιμ, αλλά και οι ποδοσφαιριστές, νέοι και παλαιότεροι, θέλουν να επαναληφθεί αυτό που έκανε πέρυσι ο Ολυμπιακός. Να κατακτήσουν, δηλαδή, το νταμπλ. Και εγώ από την πλευρά μου θεωρώ ότι είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα για να το καταφέρουμε αυτό.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να δέσει μία νέα άμυνα;

Θέλει δουλειά, γιατί είμαστε αρκετοί οι νέοι παίκτες στην αμυντική γραμμή. Παράλληλα, και ο προπονητής είναι νέος και προσπαθεί να δουλέψει μαζί μας σε αρκετά πράγματα. Σίγουρα με τη δουλειά μας θα καταφέρουμε να χτίσουμε αυτό που θέλουμε για τον Ολυμπιακό.

Νιώθεις ότι μπορείς να αναλάβεις τον ηγετικό ρόλο που όλοι περιμένουν από εσένα στην άμυνα του Ολυμπιακού;

Μακάρι να μπορέσω να είμαι εγώ αυτός που θα ενώσει την άμυνά μας, αλλά και τη δική μας γραμμή με τις υπόλοιπες του γηπέδου. Να αποδίδουμε σωστό, καλό ποδόσφαιρο, ως ομάδα, ξεκινώντας από την άμυνα. Μακάρι να μπορέσω και εγώ με την εμπειρία που έχω να είμαι ο ποδοσφαιριστής που θα κάνει αυτή τη δουλειά που περιμένουν όλοι από εμένα. Και εγώ αυτό θέλω.

Πώς περιμένεις την επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου;

Κάθε ποδοσφαιριστής στο ρόστερ μας είναι σημαντικός και απαραίτητος. Αλλά αυτό που σημαίνει ο Αβραάμ για τον Ολυμπιακό, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Όλοι περιμένουμε να γυρίσει στην ενεργό δράση και να μας βοηθήσει, αφού είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής για τον Ολυμπιακό.

Αγώνα με τον αγώνα, ο Ολυμπιακός μπορεί να γίνεται μόνο καλύτερος. Σε όλους τους τομείς, άρα και στην άμυνα. Συμφωνείς με αυτή την άποψη;

Σίγουρα. Μέσα από τη δουλειά που κάνουμε καθημερινά θα φανεί αυτή η βελτίωση. Εμείς δουλεύουμε καθημερινά επάνω σε αυτό ακριβώς: στο να βελτιωνόμαστε. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα, με σπουδαίους ποδοσφαιριστές, και ο προπονητής μας είναι ένας νεαρός άνθρωπος, με μεγάλες φιλοδοξίες και κίνητρο, ο οποίος θέλει να πετύχει σημαντικά πράγματα με τον Ολυμπιακό. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε να τα καταφέρουμε.

Και τα αρνητικά αποτελέσματα είναι μέσα στο παιχνίδι. Τι κάνει μία μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός για να τα διαχειριστεί;

Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα η οποία δεν έχει συνηθίσει να χάνει. Πρέπει να μάθουμε να αντιδράμε μέσα από τη δουλειά μας, να ξεπερνάμε οποιαδήποτε δυσκολία και να συνεχίζουμε. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, πατώντας πάνω στη νοοτροπία μεγάλης ομάδας, την οποία έχουμε.

Πώς ζεις την «ερυθρόλευκη» εξέδρα;

Είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό αυτό που εισπράττω και εγώ και όλοι οι συμπαίκτες μου. Ο κόσμος μας υποστηρίζει από την… προθέρμανση ακόμα! Όταν ένας παίκτης το βλέπει αυτό το πράγμα, νιώθει ότι πρέπει να μπει στο γήπεδο και να κερδίσει την κάθε μονομαχία! Να τα δώσει όλα για αυτό τον κόσμο που τον υποστηρίζει! Λένε ότι ο κόσμος είναι ο δωδέκατος παίκτης για κάθε ομάδα και σίγουρα εμείς το καταλαβαίνουμε αυτό σε κάθε ματς που παίζουμε.

Πώς κυλάει η προσαρμογή σου στην Ελλάδα, όπου ήρθες για δεύτερη φορά;

Ήταν δύσκολο για εμένα να επιστρέψω στην Ευρώπη για δεύτερη φορά. Όταν όμως είδα το πόσο πολύ με ήθελε ο Ολυμπιακός, τι προσπάθεια έκανε να με αποκτήσει, πείστηκα. Πλέον προσαρμόζομαι πάλι στα δεδομένα της Ελλάδας και κινούμαι διαρκώς με τη σκέψη ότι θέλω να ανταποδώσω στον Ολυμπιακό αυτά που μου δίνει.

Βλέπεις κάποιες διαφορές στο περιβάλλον ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τώρα, που έχεις ζήσει και στις δύο ελληνικές πόλεις;

Υπάρχουν διαφορές, σίγουρα, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλες, αφού το μεγαλύτερο συστατικό, ο κόσμος δηλαδή, μοιάζει αρκετά. Συμπεριφέρονται όλοι πολύ καλά και σε εμένα και στην οικογένειά μου και η προσαρμογή μου στη ζωή εδώ γίνεται ολοένα και πιο εύκολη.

Εντοπίζεις κάποιες διαφορές στη ζωή της Ελλάδας σε σχέση με την πατρίδα σου;

Εν γένει ναι. Θα ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να αναφερθώ σε όλα αυτά, που μπορεί να είναι διαφορετικά. Μπορώ όμως να αναφερθώ στο κομμάτι του κόσμου. Αυτό που ενώνει τις δύο καταστάσεις είναι το πάθος του κοινού, όπως αυτό εκδηλώνεται σε όλους τους τομείς. Στην καθημερινότητα, αλλά και στο γήπεδο, την ώρα που η αγαπημένη τους ομάδα αγωνίζεται. Έτσι είναι και εδώ. Ο κόσμος είναι παθιασμένος σε όλους τους τομείς, όπως και στο ποδόσφαιρο.

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού;

Πρώτα θέλω να πω ένα «ευχαριστώ» προς τον κόσμο για την αποδοχή προς το πρόσωπό μου και την υποδοχή που μου επιφύλαξε στην ομάδα. Αυτό είναι προσωπικό. Μετά, θέλω να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την υποδοχή που επιφυλάσσουν σε όλους τους συμπαίκτες μου και σε εμένα σε κάθε ματς που μπαίνουμε στο γήπεδο για να αγωνιστούμε. Εμείς μόνο μπορούμε να πούμε ότι θα δώσουμε τα πάντα, γ ι α τ ί θέλουμε να ανταποδώσουμε τη βοήθεια και στήριξη που μας παρέχουν σε κάθε παιχνίδι.

Ένα από τα μεγάλα ατού του Ολυμπιακού είναι το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Πώς το εισπράττεις εσύ;

Όντως το έχω καταλάβει ότι υπάρχει αυτό το εξαιρετικό κλίμα. Όχι μόνο μέσα στα αποδυτήρια, με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, αλλά και γενικά σε όλη την ομάδα υπάρχει αυτό το καλό κλίμα, το οποίο βοηθάει και εμάς, τους ποδοσφαιριστές, να αποδώσουμε καλύτερα και να παίρνουμε τα αποτελέσματα που όλοι θέλουν ο Ολυμπιακός να παίρνει. Αυτή η ενότητα βγαίνει σε όλους μας και μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι και να προχωράμε μπροστά.

Πώς βλέπεις την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, μετά και το «3 στα 3» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα;

Σίγουρα το καλύτερο, αυτό που θέλουν όλοι, είναι πάντα να νικάς. Το καταφέρνουμε μέχρι στιγμής στις υποχρεώσεις μας στην Ελλάδα και πάμε καλά. Πέρα από αυτό όμως, τόσο ο κόσμος μας όσο και ο προπονητής μας και όλο το επιτελείο ζητούν από εμάς να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Να αποδώσουμε πιο όμορφο ποδόσφαιρο. Είναι και αυτό πολύ σημαντικό για όλους μας, αν και οι νίκες αποτελούν την ουσία.

Ο Πανθρακικός έδειξε και κόντρα στον Παναθηναϊκό ότι είναι μία καλή ομάδα. Τι εικόνα έχεις εσύ;

Είδα τον Πανθρακικό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πήρε σίγουρα ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Είναι μία ομάδα η οποία περιμένει πίσω τον αντίπαλο και «χτυπά» στις αντεπιθέσεις. Ειδικά κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός, ο οποίος παίζει επιθετικά, περιμένουμε να μας περιμένει και να προσπαθήσει να αντεπιτεθεί με κάθε ευκαιρία.

Τι προσφέρει η άμυνα στην επίθεση, όταν δεν υπάρχει μεγάλη πίεση από τον αντίπαλο;

Εμείς, οι ποδοσφαιριστές που παίζουμε στην άμυνα, ξέρουμε καλά ότι από το κέντρο και μπροστά έχουμε σπουδαίους παίκτες. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι είμαστε καλυμμένοι. Εμείς κοιτάμε λοιπόν να μη δεχόμαστε γκολ και η δουλειά μας στην επίθεση μπορεί να αποδώσει με κάποιο τέρμα από οποιαδήποτε στημένη φάση, στην οποία και εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε. Εκεί προσπαθούμε και εμείς να κάνουμε ακριβώς αυτό που χρειάζεται.

Συμφωνείς πως καμιά φορά οι πιο μικρές, θεωρητικά, ομάδες είναι και οι πιο επικίνδυνες;

Συμβαίνει αυτό. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια. Έχει τύχει να αγωνιστώ και εγώ σε κάποιες μικρότερες ομάδες και όταν παίζεις απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο, αυτό είναι για σένα το παιχνίδι της χρονιάς. Σίγουρα παίζουν διαφορετικά και τώρα που εγώ βρίσκομαι σε μία μεγάλη ομάδα, έχω πάντα στο μυαλό μου ότι πρέπει να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και να του δίνουμε προσοχή.

Πόσο σημαντική θα είναι η νίκη με τον Πανθρακικό για την ψυχολογία της ομάδας;

Για εμάς είναι πολύ σημαντική. Πάντα οι νίκες σε κάνουν να νιώθεις καλά, να παίρνεις τα πάνω σου. Αγωνιστικά μας βοηθάει πάρα πολύ, αφού θα παραμείνουμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, και επομένως θα έχουμε και το ψυχολογικό αβαντάζ έναντι των αντιπάλων μας, οι οποίοι θα μας "κυνηγούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.