Header Ads

Header ADS

Δήλωση Σεβαστή για τις εκλογές στον ΣΕΓΑΣ

Με αφορμή την επερχόμενη Γενική Συνέλευση των σωματείων μελών του ΣΕΓΑΣ, στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Λίγα εικοσιτετράωρα έμειναν από την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των σωματείων μελών του ΣΕΓΑΣ. Διανύσαμε μια τετραετία στη διάρκεια της οποίας πολλά άλλαξαν στον ελληνικό αθλητισμό, σίγουρα όχι προς το καλύτερο. Στη διάρκεια αυτών των τεσσάρων χρόνων αποδιαρθρώθηκε όλο το θεσμικό και λειτουργικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργεί ο αθλητισμός λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα οι αναγκαίες περικοπές στην χρηματοδότηση των φορέων του, όχι μόνο ήταν δραματικές, αλλά έγιναν επιλεκτικά και χωρίς κριτήρια.

Ο ΣΕΓΑΣ έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί δημόσια, έχει κριτικάρει και καταγγείλει την παντελή έλλειψη σχεδίου για την διαχείριση της κρίσης και των προβλημάτων του ελληνικού αθλητισμού. Όπως επίσης έχει καταθέσει προτάσεις για την ανάγκη πρωτοβουλιών σε νομοθετικό επίπεδο, στην κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης του θεσμικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία των ομοσπονδιών κ.α.

Το απερχόμενο Δ.Σ. προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να κρατήσει ζωντανό το οικοδόμημα του στίβου και παράλληλα προχώρησε σε σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις, για την βελτίωση των συνθηκών ανάπτυξης και προβολής του αθλήματος. Η προσπάθεια αυτή αναμφίβολα εμπεριείχε κενά και λάθη, που δεν ακυρώνουν πιστεύουμε το τελικό αποτελέσμα.

Ταυτόχρονα προχώρησε στην υλοποίηση ενός ευρύτατου προγράμματος περιστολής δαπανών σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να προσαρμόσουμε τις δαπάνες στα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι μεγάλες περικοπές στην τακτική επιχορήγηση. Είναι βέβαιο πως η τακτική επιχορήγηση των 7 εκ. ευρώ που έχει εγκριθεί από την ΓΓΑ για το 2012 θα επαρκέσει για να πληρώσουμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του 2011 και 2012.

Δυστυχώς στο θέμα αυτό υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας της κανονικής ροής εκταμίευσης των δόσεων αυτής της επιχορήγησης. Ποτέ άλλοτε δεν έχει παρατηρηθεί το φαινόμενα στο τέλος του τρίτου τριμήνου, να έχουμε εισπράξει μόλις το 40%, δηλαδή 2.800.00 από τα 7.000.000 της ετήσιας επιχορήγησης, με αποτέλεσμα να οφείλουμε χρήματα σε σωματειακούς προπονητές, σωματεία, προμηθευτές κλπ από το 2011.

Στο μεταξύ, ενόψει της εκλογικής διαδικασίας, η ομοσπονδία και το άθλημα δοκιμάστηκαν από απίστευτες όσο και ανυπόστατες στο σύνολο τους «καταγγελίες» για οικονομικά σκάνδαλα και κακοδιαχείριση που εκτοξεύτηκαν από παρατάξεις– φαντάσματα και από μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού νοσταλγούς του αμαρτωλού παρελθόντος, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του συνόλου σχεδόν των σωματείων μελών, τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα.

Χρησιμοποιώντας επωνυμίες ανυπόστατων παρατάξεων, με πλαστή ταχυδρομική, τηλεφωνική και ηλεκτρονική διεύθυνση, διακινούν δυσφημιστικά και συκοφαντικά κείμενα και ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, πράξεις για τις οποίες θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, αφού έχουν κατατεθεί ήδη μηνύσεις και αγωγές κατά των φυσικών και ηθικών αυτουργών. Επίσης δηλώνουν ότι έχουν καταθέσει την «καταγγελία» τους στον οικονομικό εισαγγελέα και τους απαντάμε «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Τέλος ενημερωθήκαμε ότι έχει κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, από έναν ιδιώτη, χωρίς την υπογραφή έστω και ενός σωματείου. Είμαστε βέβαιοι ότι όλα αυτά όχι μόνο θα πέσουν στο κενό, αλλά θα καταδικαστούν και από το σύνολο των 240 σωματείων που θα μετάσχουν στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση.

Δυστυχώς όμως θα μείνουν κάποια ερωτηματικά και αμφιβολίες σε όσους, επώνυμους και ευρύ κοινό δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για τον ΣΕΓΑΣ. Αυτή η δυσφήμηση που βλάπτει τα συμφέροντα της ομοσπονδίας και των σωματείων μελών του, θα προσθέσει μια ακόμη σελίδα στο αμαρτωλό και φαύλο παρελθόν τους. Ήρθε η ώρα της αλήθειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.