Header Ads

Header ADS

Mάντζιος: "Θέληση και πάθος για την νίκη"

Πρεμιέρα με υψηλό βαθμό δυσκολίας, απέναντι σε μια εξαιρετικά ποιοτική ομάδα. Στην αρχή μια σεζόν με μπόλικες ιδιαιτερότητες και, όσον αφορά στον ΑΟ Κέρκυρα, προαπαιτούμενο το χρόνο και την υπομονή (σε πρώτο χρόνο, μέχρι τον αγώνα της 3ης αγωνιστικής, απέναντι στην Ξάνθη), μέχρις ότου το υπάρχον υλικό φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο ατομικών στάνταρ και συνοχής.

Είτε λόγω καθυστερημένης ένταξης στην προετοιμασία, είτε λόγω απειρίας. Μ' αυτό το δεδομένο, δύο τα απαραίτητα συστατικά ενόψει Κυριακής: συλλογική προσπάθεια και καρτερία. Αυτά ήταν τα κυριότερα σημεία απ' όσα είπε ο τεχνικός του ΑΟ Κέρκυρα, Άκης Μάντζιος, στην σημερινή (Πέμπτη, 23/8) πρώτη Media Day, που καθιερώνει φέτος η κερκυραϊκή ΠΑΕ, τις παραμονές των εντός έδρας αγώνων της για το Πρωτάθλημα Super League. Αναλυτικά:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟ: «Ήρθε η στιγμή για την έναρξη ενός Πρωταθλήματος,που εκτιμώ πως θα είναι διαφορετικό και περίεργο. Καθώς θα έχει αρκετές ομάδες με προβλήματα -οικονομικής ή οργανωτικής φύσεως- και τα οποία επηρεάζουν την ποιότητα και τη δυναμική τους στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, τον Ατρόμητο.

Μια ομάδα με πολύ ποιοτικό και με βάθος ρόστερ, έτοιμη - καθώς, σε σχέση με πέρσι, ο κορμός είναι ο ίδιος- και, όπως αντιλαμβάνεσθε ο βαθμός δυσκολίας για μας θα είναι υψηλός. Από εκεί και πέρα και αναλύουμε και μελετάμε τον αντίπαλο και θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε.»

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ: «Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα μας, εντελώς διαφορετική σε σχέση μ' αυτό που είχε συνηθίσει ο κόσμος -να διαθέτει παίκτες έμπειρους. Αλλά με πολλά νέα παιδιά και χωρίς, ουσιαστικά, κορμό σε σχέση με πέρσι. Καθώς, αν δείτε τους παίκτες που έμειναν, μόνο δύο ήταν βασικοί και κάποιοι είχαν απλά συμμετοχές.

Χρειάζεται, λοιπόν, υπομονή και χρόνος, μέχρις ότου αποκτηθεί η απαιτούμενη ομοιογένεια. Έχουν έρθει πάνω από 15 νέοι ποδοσφαιριστές και μαζί μ' αυτούς, που έμειναν, προσπαθούμε να χτίσουμε μια ομάδα που θα έχει ενθουσιασμό, θέληση, πάθος για τη νίκη, στοιχεία, που, μαζί με την ποιότητα κάποιων πιο έμπειρων παικτών, θα δημιουργήσουν το κράμα μιας καλής ομάδας.»

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΝΟΨΕΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ: «Έχουμε κάποια προβλήματα, με το βαθμό ετοιμότητας ορισμένων παιδιών, που δεν ενσωματώθηκαν από την αρχή στην προετοιμασία και σίγουρα, δεν είναι έτοιμοι για 90 λεπτά -άρα, αυτομάτως, πρέπει να γίνει μια σωστή διαχείριση. Επιπλέον, έχουμε την απουσία του Γιάντση, που στο τελευταίο παιχνίδι (σ.σ. με την Αναγέννηση Γιαννιτσών) τραυματίστηκε και τέθηκε εκτός.

Όπως και του Κοντοδήμου, που είναι τιμωρημένος από τον τελευταίο αγώνα της περσινής περιόδου, με τον Άρη. Δεδομένης της απουσίας του, αλλά και της ατυχίας του Αρμένη, προσανατολίζομαι να χρησιμοποιήσω στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Τσουμάνη, ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία στον αγώνα με τα Γιαννιτσά.»

ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΟΥ: «Είναι ένα παιχνίδι, που θα απαιτήσει αρκετή υπομονή και συλλογική προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε απέναντι σε μια αρκετά ποιοτική και έτοιμη ομάδα, όπως ο Ατρόμητος. Εμείς δοκιμάζουμε διάφορα συστήματα και πρόσωπα, πάντα ανάλογα με τον αντίπαλο.

Απέναντι στα Γιαννιτσά παίξαμε πολύ πιο επιθετικά, προκειμένου να μπορέσουμε να δούμε πώς μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και σε ένα άλλο είδος συστήματος. Με τον Ατρόμητο, βέβαια, θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.»

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΤΟΙΜΗ: «Στο παιχνίδι με την Ξάνθη (σ.σ. 3η αγωνιστική). Κι αυτό, γιατί κάποια παιδιά, έμπειροι και καλοί παίκτες, ήρθαν, όπως προείπα, αργά στην προετοιμασία, ενώ υπάρχουν και πολλά νέα, που δεν είχαν την υποδομή, ώστε να είναι ακόμη έτοιμα για το επίπεδο Super League.

Δουλέψαμε μαζί τους, συνεχίζουμε να δουλεύουμε, αλλά και πάλι ο χρόνος δεν είναι αρκετός. Είναι διαφορετικά να έχεις μια ομάδα με 15 έμπειρους παίκτες και να προσθέτεις πέντε νέους και διαφορετικό να έχεις 15 παιδιά νέα και πέντε- έξι έμπειρους. Γι' αυτό λέω ότι χρειάζεται πολλή δουλειά και αρκετή υπομονή από όλους, όσοι ασχολούμαστε με την ομάδα.»

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ: «Θα αναχωρήσουν κάποιοι παίκτες. Και, όπως είχαμε πει εξ αρχής, θα κινηθούμε στο πλάνο των 26- 27 παικτών, μαζί με τα νέα παιδιά από την ομάδα των Νέων, ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε καλύτερα.»

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΕΡ: «Ο Βραζιλιάνος έχει υπογράψει, ενώ ήρθε και η μπλε του κάρτα. Θα μιλήσω μαζί του, για να δω αν είναι 100% έτοιμος, να αγωνιστεί την Κυριακή.»

Ανακοίνωση για Έντερ

«Η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, Έντερ Μοντέιρο Φερνάντεζ, με ετήσιο δανεισμό. Ο ποδοσφαιριστής επέλεξε ως αριθμό φανέλας το 15.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.