Header Ads

Header ADS

Ολυμπιακοί: Η παρουσία της ομάδας στίβου στο Λονδίνο

Με 23 αθλητές κι αθλήτριες εκπροσωπήθηκε ο ελληνικός στίβος στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η ελληνική ομάδα επιστρέφει από την βρετανική πρωτεύουσα δίχως μετάλλιο, αλλά με μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι στην αποστολή υπάρχουν αθλητές που μπορούν να αποτελέσουν την βάση της ομάδας που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς του 2016.

Οι έβδομες θέσεις από τον Σπύρο Λεμπέση και τον Κώστα Φιλιππίδη ήταν οι καλύτερες παρουσίες, με τους δύο αθλητές να δείχνουν ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορέσουν να ανέβουν ακόμη υψηλότερα, κάτι που ο Φιλιππίδης έχει κάνει ήδη στο παρελθόν. Το Λονδίνο ήταν η τελευταία ολυμπιακή στάση δυο σπουδαίων αθλητών του ελληνικού στίβου. Ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου αγωνίστηκε για πέμπτη φορά και πλέον εγκαταλείπει τον αθλητισμό, γεμάτος από σπουδαίες αναμνήσεις.

Ο Περικλής Ιακωβάκης στην τέταρτη στάση του στο γεγονός του πλανήτη, ναι μεν θα συνεχίσει για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο, όμως, χαιρέτισε την μεγαλύτερη ολυμπιακή γιορτή του πλανήτη. Η παρουσία τη ελληνικής ομάδας στο Λονδίνο:

7 Σπύρος Λεμπέσης - Ακοντισμός 81,91 μ.
Η παρουσία του ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Μπήκε στον τελικό του αγωνίσματος και κατέλαβε την έβδομη θέση, ενώ ήταν σταθερός τόσο στις βολές του προκριματικού όσο και του τελικού. Σε κάθε περίπτωση έβαλε τις βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον.

7 Κώστας Φιλιππίδης - Επί κοντώ 5,65 μ.
Οπως πάντα ανάμεσα στους κορυφαίους του αγωνίσματος. Αυτή τη φορά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του, καθώς ο πήχης έπεσε άτσαλα στο 5,75 μ. και του στέρησε την ευκαιρία να συνεχίσει τον αγώνα του. Η έβδομη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες δείχνει την σταθερότητα και την δυναμική του.

12 Λυκούργος-Στέφανος Τσάκωνας - 200 μ. 20.52
Σε ένα αγώνισμα όπου Τζαμαϊκανοί και Αμερικάνοι “σπάνε” τα χρονόμετρα κατάφερε να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό και να πλησιάσει αρκετά το όνειρο του τελικού. Ο Λυκούργος-Στέφανος Τσάκωνας ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ Νέων και κατέλαβε την 12η θέση. Το δεδομένο είναι πως ο Τσάκωνας είναι αθλητής με μέλλον.

13 Τόνια Στεργίου - Ύψος 1,93 μ.
Αν είχε μπει στον τελικό θα ήταν η απόλυτη επιτυχία. Εμεινε εκτός για μια θέση, πετυχαίνοντας όμως 1,93 μ., την καλύτερη επίδοση της από το 2008 κι έπειτα. Το σημαντικότερο για εκείνη, είναι ότι μπόρεσε στον αγώνα στόχο να δείξει δυναμική και τσαμπουκά, σε μια χρονιά με αρκετά σκαμπανεβάσματα.

13 Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη - Επί κοντώ 4,50 μ.
Στο ντεμπούτο της σε Ολυμπιακούς Αγώνες άγγιξε το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό. Ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Η παρουσία της ήταν επιτυχημένη έστω κι αν έμεινε τελικά στην 13η θέση.

15 Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ - 20χλμ. Βάδην 1:21.12, 25 - 50χλμ. βάδην 3:49.56
Οσοι παρακολούθησαν αυτά που έκανε στο Λονδίνο, κατάλαβαν ότι πρόκειται για έναν βαδιστή που μπορεί να πετύχει μεγάλες διακρίσεις. Οχι μόνο γιατί μέσα σε μια εβδομάδα αγωνίστηκε και στις δύο αποστάσεις του βάδην (κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ), αλλά γιατί οι ικανότητες του δείχνουν πως στο μέλλον και με σκληρή δουλειά μπορεί να πλασαριστεί στην πρώτη οχτάδα των μεγάλων διοργανώσεων.

19 Νικόλ Κυριακοπούλου - Επί κοντώ 4,25 μ.
Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν υψηλές προσδοκίες για εκείνη. Είχε προηγηθεί το μετάλλιο στο Ελσίνκι, αλλά και μια σειρά από θετικές εμφανίσεις. Δεν της βγήκε ο αγώνας, καθώς είχε προβλήματα με τον αέρα. Συνεχίζει για το μέλλον.

23 Σοφία Υφαντίδου - Έπταθλο 5.947β.
Πλησίασε τους 6.000 βαθμούς ωστόσο αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει ήταν το ολυμπιακό ρεκόρ που πέτυχε στον ακοντισμό. Το 59,96 μ. που πέτυχε είναι μια επίδοση που δεν περνά απαρατήρητη.

23 Έλενα Φιλάνδρα - 800 μ. 2.04.42
Στάθηκε με αξιοπρέπεια. Προκρίθηκε στον ημιτελικό, εκεί όπου πάλεψε να μείνει στον αγώνα μέχρι το τελευταίο μέτρο. Η επίδοση που σημείωσε σίγουρα δεν είναι αυτή που θα ήθελε.

23 Κώστας Δουβαλίδης - 110μ. εμπόδια 13.77
Τα εμπόδια είναι...άτιμο αγώνισμα. Θα μπορούσε να είχε τρέξει γρηγορότερα αν δεν είχε χάσει το ρυθμό του, όταν ήρθε σε επαφή με τον αθλητή που έτρεχε στον διπλανό διάδρομο. Για δεύτερη ολυμπιάδα έφτασε ως τον ημιτελικό του αγωνίσματος κι αυτό λέει πολλά.

24 Νίκη Πανέττα - Τριπλούν 13,66 μ.
Βάσει δυνατοτήτων θα μπορούσε να είχε φτάσει ως τον τελικό του αγωνίσματος. Στην παρθενική της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα κρατήσει την εμπειρία που αποκόμισε, προκειμένου στο μέλλον να είναι ανάμεσα στους 12 του τελικού.

24 Κατερίνα Στεφανίδη - Επί κοντώ 4,25 μ.
Και μόνο που ήταν στο Λονδίνο είναι επιτυχία. Η Στεφανίδη ανήκει στην ομάδα των Ελλήνων αθλητών του μέλλοντος. Είναι σίγουρο πως την εμπειρία του Λονδίνου θα την εξαργυρώσει κάποια στιγμή στο μέλλον.

25 Κώστας Μπανιώτης - Ύψος 2,21 μ.
Από την αρχή της σεζόν είχε προβλήματα. Ο τραυματισμός τον κράτησε πίσω με συνέπεια να μην μπορέσει να βρει τον αγωνιστικό του ρυθμό. Το Λονδίνο ήταν μια παρένθεση για τον Μπανιώτη, που είναι σίγουρο πως στο μέλλον θα έχει κι άλλες ευκαιρίες να συμμετάσχει σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων.

25 Μιχάλης Σταματόγιαννης - Σφαιροβολία 19,24 μ.
Οι επιδόσεις του κυμάνθηκαν στα φετινά του επίπεδα. Σε γενικές γραμμές κατάφερε να κάνει μια εμφάνιση μέσα στις δυνατότητες του. Ο ίδιος θα ήθελε να κλείσει τον αγώνα του με μια βολή κοντά στα 20 μέτρα.

27 Σάββα Λίκα - Ακοντισμός 57,06 μ.
Στα 42 της χρόνια αγωνίζεται ακόμη και διεκδικεί στα ίσα ακόμη και μια θέση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα 57 μ. του προκριματικού θα μπορούσαν να είναι ακόμη κι 60 μ., αν δεν είχε τραυματιστεί τρεις μέρες πριν τον αγώνα.

29 Λούης Τσάτουμας - Μήκος 7,53 μ.
Με βάση τα όσα είχε τραβήξει στην διάρκεια της σεζόν ήταν δύσκολο να εκτιμήσεις μέχρι που μπορεί να φτάσει. Το 7,53 μ. με το οποίο ολοκλήρωσε τελικά τον αγώνα του σίγουρα δεν τον αντιπροσωπεύει. Θυμίζουμε πως ο Τσάτουμας ήταν ένα από τα...θύματα των διοργανωτών, καθώς αν και στο 1ο του άλμα είχε προσγειωθεί στα 7,87 μ. οι κριτές του ζήτησαν να επαναλάβει προσπάθεια, με τη αιτιολογία ότι το σύστημα δεν κράτησε την επίδοση!

32 Περικλής Ιακωβάκης - 400 μ. εμπ. 50.27
Αυτή την φορά ούτε κι ο ίδιος είχε υψηλούς στόχους από τον εαυτό του. Ηθελε να κάνει μια κούρσα την οποία θα απολαύσει. Προερχόταν από τραυματισμό, που έβγαλε εκτός προγράμματος την προπόνηση του. Ο “Περι” πήρε μέρος στην τέταρτη ολυμπιάδα της καριέρας του.

32 Μαρία Μπελιμπασάκη - 200 μ. 23.36, 46 - 100 μ. 11.63
Μάζεψε εμπειρίες τις οποίες θα έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί στο μέλλον. Στα 21 της έχει το χρόνο να δουλέψει, να διορθώσει λάθη και να διεκδικήσει καλές παρουσίες. Το ταλέντο της άλλωστε είναι δεδομένο.

33 Αθανασία Πέρρα - Τριπλούν 11,93 μ.
Ηταν μια από τις ελπίδες για συμμετοχή στον τελικό. Δεν της βγήκε. Ετσι έχασε μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της καριέρας της να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα στον τελικό του αγωνίσματος.

37 Αλέξανδρος Παπαδημητρίου - Σφυροβολία 67,19 μ.
Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να κλείσει την 25ετή καριέρα του. Η πέμπτη του συμμετοχή στο κορυφαίο γεγονός του πλανήτη, ήταν η τελευταία αθλητική στάση της αθλητικής του καριέρας. Ο ελληνικός αθλητισμός του χρωστάει πολλά.

44 Δέσποινα Ζαπουνίδου - 20χλμ. Βάδην 1:35.19
Εμεινε μακριά από τις επιδόσεις της κι έτσι δεν ευχαριστήθηκε και η ίδια όσο θα ήθελε την εμπειρία του Λονδίνου. Εχει τις δυνατότητες να συνεχίσει με σαφώς καλύτερες εμφανίσεις.

80 Kώστας Πούλιος - Μαραθώνιος 2:33.17
Οι μαραθωνοδρόμοι λένε πως αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για αυτούς είναι να περάσουν την γραμμή του τερματισμού. Μετά το 10χλμ δεν αισθανόταν καλά στον αγώνα, όμως, έμεινε μέσα σε αυτόν προκειμένου να φτάσει στο τέλος.

104 Τίνα Κεφάλα Μαραθώνιος 3:01.18
Η επίδοση δεν την αντιπροσωπεύει, όπως, κι ο Πούλιος έτσι και η Κεφάλα απλώς... τερμάτισε. Μάλιστα η αθλήτρια σταμάτησε για 15 λεπτά, καθώς είχε έντονους πόνους στην μέση, όμως, με την παρότρυνση της αδελφής της συνέχισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.