Header Ads

Header ADS

Ολυμπιακοί: Ο Λεμπέσης 7ος στον ακοντισμό

Σπουδαία διάκριση για τον ελληνικό αθλητισμό στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, πέτυχε ο Σπύρος Λεμπέσης στον ακοντισμό. Ο Ελληνας πρωταθλητής κατέλαβε την έβδομη θέση με καλύτερη βολή στα 81,91 μ. από την δεύτερη προσπάθεια ενώ συνολικά είχε τρεις βολές πάνω από τα 81 μ. μια στα 80,36 μ., μία στα 79,45 μ. και μια άκυρη.

Ο αθλητής πραγματοποίησε την μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του, καθώς αυτή ήταν η πρώτη του συμμετοχή σε τελικό κορυφαίας διοργάνωσης. Μάλιστα αν ο Λεμπέσης κατάφερνε να βελτιώσει το ρεκόρ του (83,02 μ.), θα τελείωνε στην πέμπτη θέση.

Σε κάθε περίπτωση ο αθλητής του Τρίτωνα Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε απόλυτα επιτυχημένα την παρουσία του στη διοργάνωση. Μεγάλη έκπληξη έγινε στην κορυφή εκεί όπου βρέθηκε ο έφηβος Κέσορν Βάλκοτ από το Τρίνινταντ, μια χώρα που δεν έχει παράδοση στις ρίψεις.

Ο νεαρός, που έγινε ο μικρότερος σε ηλικία χρυσός ολυμπιονίκης όλων των εποχών στο αγώνισμα, έστειλε το ακόντιο στα 84,58 μ. και πέτυχε εθνικό ρεκόρ. Δεύτερος με 84,51 μ. ήταν ο Ολεξάντρ Πιατνίτσκα (Ουκρανία) με 84,51 μ. και τρίτος ο Αντι Ρουσκάνεν (Φινλανδία) με 84,12 μέτρα.

Μετά τη δεύτερη βολή είχα κάποιες ενοχλήσεις στον ώμο και σε άλλα σημεία του κορμιού μου, που δεν με άφηναν να ρίξω όπως θα ήθελα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Αρχικός στόχος ήταν να μπω στην οχτάδα και το κατάφερα. Η έβδομη θέση είναι πολύ καλή παρουσία. Ημουν αρκετά συγκεντρωμένος και αυτό με βοήθησε.

Πιστεύω πως στο μέλλον θα έχω την ευκαιρία για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις. Σκέφτομαι τις διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Πριν κλείσει η χρνιά, ελπίζω να κάνω έναν ακόμη αγώνα σε κάποιο μίτινγκ στο εξωτερικό”, είπε ο Ελληνας πρωταθλητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.