Header Ads

Header ADS

Ολυμπιακοί: Εκπληκτική κούρσα στα 100 μ. εμπ. των γυναικών

Σε μια χρονιά με πολλές δυσκολίες, στην διάρκεια της οποίας έκανε δύο χειρουργεία, ο Κυριάκος Ιωάννου κατάφερε να αγωνιστεί στον τελικό του ύψους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η παρουσία του εκεί δε συνοδεύτηκε όμως από μια εμφάνιση που θα ήθελε. Ο αθλητής έμεινε στα 2,20 μ., που ήταν το αρχικό ύψος και στην συνέχεια απέτυχε στα 2,25 μέτρα.

Ο Κύπριος σκέφτεται ήδη τους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο Ντε Ζανέιρο ενώ σχεδιάσει τους επόμενους μήνες να ξεκουραστεί προκειμένου να γυρίσει φρέσκος και υγιής στις προπονήσεις. Μάλιστα αποφάσισε ήδη πως δεν θα μπει στους αγώνες του κλειστού.

“Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη. Κρατάω μόνο ότι μπήκα στον τελικό. Εννοείται πως δεν με ικανοποιεί η εμφάνιση. Όμως πήρα δύναμη για τη συνέχεια. Σκέφτομαι ήδη τους Ολυμπιακούς του 2016. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ κυρίως ψυχολογικά, αλλά και σωματικά. Θα μείνω μακριά από στάδια και θα επιστρέψω όταν νιώσω έτοιμος”, είπε ο Ιωάννου.

Ο Ιβαν Ούχοβ απέσπασε το πρώτο του χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο κάνοντας εντυπωσιακό αγώνα. Ο Ρώσος ξεπέρασε τα 2,38 μ. και στη συνέχεια δοκίμασε δύο φορές στα 2,40 μέτρα, δίχως επιτυχία και ολοκλήρωσε τον αγώνα του. Ο Ρώσος πανηγύρισε με την ψυχή του την μεγαλύτερη μέχρι τώρα επιτυχία του, όμως, και οι άλλοι τέσσερις αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών!

Ο Αμερικανός Έρικ Κιράντ στα 21 του χρόνια κατάφερε να ξεπεράσει τα 2,33 μ. και να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, ενώ “χάλκινοι” με 2,29 μ. ήταν οι Μπαρχίμ (Κατάρ), Ντρούιν (Καναδάς) και Γκράμπατς (Βρετανία).

Όπως άλλωστε αναμενόταν τα 100 μ. ήταν από τα πιο εντυπωσιακά αγωνίσματα η βραδιά. Η παρουσία των Σάλι Πίρσον, Νταν Χάρπερ και Λόλο Τζόουνς δημιουργούσε εξαρχής προϋποθέσεις για μια γρήγορη κούρσα. Κι έτσι έγινε. Πίρσον και Χάρπερ έπεσαν μαζί στην γραμμή του τερματισμού και ήταν υποχρεωμένες να περιμένουν το φώτο φίνος προκειμένου να δουν ποια θα έκανε το γύρο του θριάμβου ως χρυσή ολυμπιονίκης.

Στο φίνις έδωσε Πίρσον και οι Αυστραλοί στις εξέδρες ξεκίνησαν το πάρτι τους. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 τερμάτισε σε 12.35 και βελτίωσε το ολυμπιακό ρεκόρ. Η νικήτρια του Πεκίνου τερμάτισε σε 12.37 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, ενώ η επίσης Αμερικανίδα Κέλι Γουέλς ήταν τρίτη με 12.48, επίδοση που είναι ρεκόρ της.

Η Λόλο Τζόουνς δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να ανέβει στο βάθρο, καθώς έμεινε 4η με 12.58 βελτιώνοντας το φετινό της ρεκόρ. Όπως και το 2009 στο Βερολίνο και το 201ο στη Βαρκελώνη ο Τζο Χάρτινγκ πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο σκίζοντας την μπλούζα του. Ο Γερμανός δισκοβόλος κατάφερε να πάρει τη νίκη σε έναν τελικό υψηλού επιπέδου.

Η βολή του στα 68,27 μ. ήρθε στην 5η προσπάθεια και έκοψε τα πόδια στον Εσάν Χαντάντι που μέχρι εκείνη τη στιγμή προηγούνταν με 68,18 μέτρα. Τρίτος με 68,03 μ. έμεινε ο σπουδαίος Γκερντ Κάντερ και τέταρτος ένας άλλος κορυφαίος του αγωνίσματος, ο Βιργκίλιους Αλέκνα που στα 40 του χρόνια έστειλε το δίσκο στα 67,19 μέτρα. Ο Γερμανός πάντως πάνω στον ενθουσιασμό του για την νίκη έκανε και μια κούρσα εμποδίων, καθώς την ώρα που έκανε το γύρο του θριάμβου ήταν στημένα τα εμπόδια για τον τελικό των γυναικών.

Γρήγορη κούρσα έγινε στα ημιτελικά των 200 μέτρων με την Σάνια Ρίτσαρντς να τερματίσει σε 22.30 και να πετυχαίνει την κορυφαία επίδοση. Η όγδοη αθλήτρια που προκρίθηκε στον τελικό πέτυχε 22.55, ενώ η Ελένη Αρτυματά με 22.92 βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, όμως έμεινε 17η. Στα 1.500 μ. ο Αλγερινός Ταουφίκ Μαχλουφί μπορεί χθες να εγκατάλειψε τα 800 μ. επικαλούμενος τραυματισμό, όμως σήμερα πήρε εύκολη νίκη στα 1.500 μ. με 3.34.08.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.