Header Ads

Header ADS

Σπόρτινγκ - Ολυμπιακός 1-0

Στο προτελευταίο του φιλικό προετοιμασίας ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, με 1-0, στο γήπεδο «Ζοζέ Αλβαλάδε». Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι τους. Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Για ένα διάστημα πήρε για τα καλά τα «ηνία» του αγώνα και έφτιαξε ορισμένες ευκαιρίες προς την εστία της Σπόρτινγκ.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-3-3. Ο Κάρολ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέβας, στο κέντρο οι Παπάζογλου και Σιόβας. Ο Φέισα με τον Μανιάτη ήταν στα χαφ. Από δεξιά έβγαινε ο Αμπντούν, αριστερά ο Λυκογιάννης και πίσω από τον Μήτρογλου ήταν ο Ραφίκ Τζιμπούρ.

Στο 8’ ο Κώστας Μήτρογλου έκανε ένα σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Στο 23’ ο Κάρολ αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε σουτ του Ελιάς.
Στο 35’ ο Ολυμπιακός έκανε υποδειγματική αντεπίθεση, «αδειάζοντας» την άμυνα της Σπόρτινγκ. Ο Μανιάτης άνοιξε δεξιά στον Αμπντούν και έκανε την κούρσα μέχρι την περιοχή. Ο Αλγερινός τον ξαναβρήκε με παράλληλη μπαλιά, όμως το σουτ που επιχείρησε στην κίνηση ο Έλληνας μέσος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα στο 0-0. Λίγη ώρα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους και με τρόπο απροσδόκητο ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ. Έπειτα από απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα, αυτή κατέληξε στον Ελιάς, ο οποίος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή σκόραρε για τη Σπόρτινγκ. Το περιορισμένο οπτικό πεδίο του Κάρολ δεν του επέτρεψε να αποσοβήσει το τέρμα, αν και έπεσε στη γωνία που σημάδεψε ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής. Από το σημείο εκείνο και έπειτα ο Ολυμπιακός δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ.

Στο 67’ ο Τάτος εκτέλεσε κόρνερ και ο Μανιάτης δεν βρήκε ελάχιστα την μπάλα με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση.
Στο 77’ ο Τοροσίδης σέντραρε από δεξιά και ο Μιραλάς σούταρε στην κίνηση, ευρισκόμενος στο δεύτερο δοκάρι. Οι αμυντικοί της Σπόρτινγκ έδιωξαν επάνω στη γραμμή.
Στο 81’ ο Φετφατζίδης ελίχθηκε από δεξιά και βρήκε τον Μιραλάς, με τον Βέλγο να σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά να αστοχεί. Στις καθυστερήσεις ο Κάρολ έδιωξε την μπάλα σε σουτ του Λαμπιάντ.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Μπουλαρούζ, Φαν Βολφσβίνκελ, Καπέλ (71' Μάρτινς), Ρόχο, Καρίγιο (79' Σχάαρς), Αντριέν Σίλβα (70' Ρινάουντο), Σοάρες, Ινσούα, Ελίας (70' Χεφρέν), Ζέλσον Φερνάντες (79' Λαμπιάντ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Παπάζογλου (83' Μανωλάς), Σιόβας, Χολέβας, Φέισα, Μανιάτης (83' Μοδέστο), Τζιμπούρ, Λυκογιάννης, Αμπντούν (72' Φετφατζίδης), Μήτρογλου (72' Μιραλάς).

Κίτρινες κάρτες δέχθηκαν οι Φερνάντες, Ρινάουντο, Κάρολ, Μοδέστο.



Ο Χοσέ Χολέβας χτύπησε στην αριστερή ποδοκνημική. Ο Κώστας Μήτρογλου υπέστη μία κάκωση στο πέμπτο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού και το πρωί της Δευτέρας υποβλήθηκε σε ακτινογραφία. Σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές που γυμνάζονταν αυτές τις ημέρες στο Ρέντη, ο Λεάντρο Γκρέκο και ο Νταβίδ Φουστέρ αναμένεται από την Τρίτη να μπουν στο κανονικό πρόγραμμα με την ομάδα. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα αναμένεται να δοκιμάσει να ακολουθήσει μέρος του προγράμματος με την ομάδα, ενώ έτοιμος είναι ο Γιάννης Ζαραδούκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.