Header Ads

Header ADS

8.811 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ MANCHESTER

Ιστορική ήταν η χθεσινή μέρα για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και την προπονητική του καριέρα! Ο Σκοτσέζος τεχνικός έγινε ο μακροβιότερος «τιμονιέρης» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξεπερνώντας τον Ματ Μπάσμπι και μετρώντας πλέον 8.811 μέρες στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων»!

Ο Φέργκιουσον ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου του Μάντσεστερ τον Νοέμβριο του 1986, διαδεχόμενος τον Ρον Άτκινσον. Στα 68 του χρόνια, έχει πανηγυρίσει 11 φορές την κατάκτηση της Πρέμιερσιπ και 2 φορές αυτή του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχει στη συλλογή του 26 τρόπαια, τα οποία αναγράφουν το όνομα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πάντως την επετειακή μέρα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν την γιόρτασε στο γήπεδο αφού το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής με την Τσέλσι αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας.

Σημειώνεται πως ο Ματ Μπάσμπι (έφυγε από τη ζωή το 1994), που ήταν μέχρι πρότινος ο μακροβιότερος προπονητής της Γιουνάιτεντ, είχε αναλάβει δις την τεχνική ηγεσία του ιστορικού συλλόγου. Η πρώτη ήταν από το 1945 έως το 1969 και η δεύτερη ήταν τη σεζόν 1970-1971.

Από την πλευρά του, ο Φέργκιουσον δήλωσε χαρούμενος και έκπληκτος για το ρεκόρ, του οποίου έγινε κάτοχος, αφού όπως τόνισε: «Πίστευα πως κανείς δεν θα έσπαγε το ρεκόρ του Μπάσμπι. Έχω εκπλαγεί που τα κατάφερα».
Πηγή: england365

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.