Header Ads

Header ADS

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ειδική εκπαίδευση θα έχει το προσωπικό ασφάλειας στο μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής πάνω στην ανίχνευση ραδιενέργειας για την αποτροπή ενδεχόμενης επίθεσης με "βρώμικη βόμβα".

Ο αξιωματούχος της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ ανακοίνωσε πως η IAEA εκπαιδεύει νοτιοαφρικανούς φρουρούς στη χρήση εξοπλισμού για την ανίχνευση της ραδιενέργειας και την αντίδρασή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Σε δηλώσεις της στο Διεθνές Κέντρο Γούντροου Ουίλσον η επικεφαλής της υπηρεσίας πυρηνικής ασφάλειας της Επιτροπής Ανίτα Νίλσον τόνισε: "Η συγκέντρωση ανθρώπων υψηλού επιπέδου αποτελεί ευκαιρία για τη χρήση τέτοιων βομβών. Αν και στην ασφάλεια δίνεται μεγάλη προσοχή σε γεγονότα αυτού του είδους στο παρελθόν η πυρηνική διάσταση αυτής της ασφάλειας δεν βρισκόταν στο επίκεντρο" και πρόσθεσε ότι η ΙΑΕΑ παρέχει εκπαίδευση σε σημαντικό αριθμό ανθρώπων στη Νότια Αφρική.

Η Νίλσον βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για τη σύνοδο για την πυρηνική ασφάλεια που διοργανώνει ο Μπαράκ Ομπάμα. Στην διάρκεια της διοργάνωσης η μεγαλύτερη προσοχή θα δοθεί όχι στις τρομοκρατικές απειλές αλλά στην εγκληματικότητα των δρόμων που αποτελεί μέγιστο (και άλυτο) πρόβλημα στη Νότια Αφρική.

2 σχόλια:

  1. Βρώμικη βόμβα; Δεν κολλαω πουθενα. Εχω Καραγκουνη και Κατσουρανη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήξερα για βρώμικο χρήμα.
    Για βρώμικη βόμβα πρώτη φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.