Header Ads

Header ADS

ARIS! GOD OF WAR!

Δεν μ' αρέσει να ευλογώ τα γένια μου, μα το ντέρμπι της συμπρωτεύουσας (παγκόσμια πατέντα κι αυτή, ξέρετε άλλη χώρα που έχει συμπρωτεύουσα;) εξελίχθηκε ακριβώς όπως το περίμενα. (Και τά 'γραφα ως σχόλια σε σχετικές αναρτήσεις στο blog του Kantharou και του Animation.)

Περίμενα ένα σφιχτό ματς με λιγοστές ευκαιρίες που αν ξέφευγε απ' το Χ (πρώτο σημείο πάντα σε ντέρμπι) θα πήγαινε στον άσο. Δεν έβλεπα διπλό και λόγω συνθηκών του αγώνα και λόγω των δυνατοτήτων των ομάδων. Κυρίως όμως λόγω προπονητών. Δεν πίστευα πως ο Κούπερ θα ηττηθεί 2η φορά από τον Σάντος στην ίδια σεζόν!

Πάμε στα αγωνιστικά. 'Η μάλλον ... παρένθεση... Τί όμορφη ατμόσφαιρα δημιούργησαν πριν την έναρξη οι φίλοι του ΑΡΗ; Μαγεία πραγματική!!! Συγχαρητήρια!!! Μπράβο μάγκες...
Τώρα στα του αγώνα: ο ΑΡΗΣ μπήκε μ' ένα πλάνο. Καλό ή κακό δεν έχει σημασία, υπήρχε πλάνο. Ο ΠΑΟΚ γιατί μπήκε στο γήπεδο; Τί στόχο είχε; Νομίζω πως οι παίκτες του Σάντος μπήκαν στο γήπεδο μπερδεμένοι.

Πως να το κουλαντρίσουν το ματς; Να παίξουν άμυνα (κάτι που ξέρουν να κάνουν καλύτερα απ' τον καθένα); Μα η ισοπαλία δεν αρκεί, μετά την νίκη του ΠΑΟ, αν θες πρωτάθλημα. Να παίξεις για την νίκη, δηλαδή ποδόσφαιρο κατοχής και επιβολής; Μμμ, σ' αυτό το μάθημα έχεις μείνει μετεξεταστέος. Και τώρα;Και τώρα, Κάμπορα... Δεν τον πήρε "από κάτω" με το χαμένο πέναλτι και νά 'σου δύο ΓΚΟΛΑΡΕΣ! Γιατί δεν τον έχετε ανανεώσει ακόμη; Σούπερ Κόκε. Με κάτι τέτοιες εμφανίσεις έχει κατακτήσει τον κόσμο. (Ξέρει που "χτυπάει" αυτός!) Ο Ναφτί κατάπιε τα κεντρικά χαφ του ΠΑΟΚ. Κι ο Κάλβο τους ζάλισε!

Δεν νομίζω όμως πως το παιχνίδι κρίθηκε στις προσωπικές μονομαχίες. Σημαντικές μεν, αλλά τη διαφορά την έκαναν τα σύνολα. Τον Βιερίνια δεν τον εξαφάνισε ο Αράνο αλλά τ' ότι δεν πήρε ποτέ μπάλα στο σωστό χρόνο κι ήταν πάντα σωστά κλεισμένος. Τον Μουσλίμοβιτς δεν τον έσβησε μόνο ο Νασούτι αλλά η συνολική ανασταλτική λειτουργία που για να φθάσει η μπάλα σ' αυτόν έπρεπε να κάνει αίτηση...
Στην ουσία του πράγματος δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν. Κέρδισε η καλύτερη ομάδα, η πιο συγκεντρωμένη, αυτή που είχε ένα ξεκάθαρο πλάνο. Δύσκολα ξεχωρίζεις διακριθέντες απ' τους κίτρινους.

Στον αντίποδα λίγοι εκείνοι που δεν υστέρησαν. Μμμ, ποιός; Μαλεζάς ένας, ο Ίβιτς (που προσπαθούσε να ηρεμήσει το παιχνίδι και να δώσει ρυθμό) δεύτερος ίσως κι ο Βιτόλο για τα χιλιόμετρα που "έριξε" και για το πάθος του.Ο πλέον υστερήσαντας όμως ήταν ο Σάντος. Κι όχι μόνο γιατί κατέβασε την ομάδα ανέτοιμη για τέτοιο ματς αλλά και για τον συντηρητισμό του. Χάνεις, δε σου αρκεί (θεωρητικά) ούτε η ισοπαλία, που είναι ο 2ος επιθετικός (ο Εντίνιο δηλαδή);

Εν κατακλείδι συγχαρητήρια στον ΑΡΗ. Όχι τόσο για την νίκη, όχι τόσο για την εμφάνιση, όχι τόσο για την υπέροχη ατμόσφαιρα στις κερκίδες όσο για το γεγονός ότι δεν θέλησαν να διασύρουν τον αντίπαλό τους όταν αυτός έμεινε με παίκτες λιγότερους. Ήταν εμφανές από το παράλληλο ποδόσφαιρο με τις πάσες στο δικό τους μισό του γηπέδου πως δεν ήθελαν να κυνηγήσουν 3ο γκολ.

Αυτό δείχνει ευγένεια, λεβεντιά μεγαλείο, ήθος. Πράγματα που δύσκολα συναντάς στις μέρες μας...

ΥΓ. Γκολ και φάσεις, εδώ!

10 σχόλια:

  1. Στη φωτογραφία με τον κόσμο του Άρη ανεβασμένο πάνω στα κάγκελα, αυτή η διαφήμιση της Μαλαματίνας, στέλνει κανένα κρυφό μήυμα στην Τζούλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα τα πιάνεις! Τίποτε δε σου ξεφεύγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Μπαλαντέρ συμφωνώ με το ωραίο άρθρο σου. Ο Άρης απόψε είχε βοήθειες. Είχε καλή αλληλοκάλυψη, είχε πλάνο όπως πολύ σωστά γράφεις και είχε τον Κάμπορα! Φοβερο ένστικτο περιοχής ο παίχτης, σκότωσε δυο φορές τον αντίπαλο. Πραγματικός γκολτζής.

    Αναφορικά με τον ΠΑΟΚ θεωρω οτι φερει ευθυνη ο Σαντος. Η ομάδα είχε βραχυκυκλώσει και ο πάγκος δεν έκανε τίποτα για να την βοηθήσει. Βάλε ρε άνθρωπε δεύτερο επιθετικό, τι περιμένεις; Ο Μούσλι ξεκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα δεν μπορούσε να βοηθήσει. Φρέσκαρε λίγο την ομάδα. Βοήθα λίγο τον Λίνο. Ο Πορτογάλος έχασε κατα κράτος από τον Κούπερ. Πλέον τα δίνουμε όλα στον σημαντικότατο και συνάμα ύπουλο αγώνα της Τετάρτης, όπου πρέπει να πάρουμε σκορ ασφαλείας. Δύσκολο, αλλά εφικτό.

    Καλό βράδυ σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπούλα, Kanthare, μην χαίρεσαι και πολύ.
    Σιγά το κατόρθωμα ρε μάγκα. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα,
    κόντρα στον πρόεδρα (σ.σ. στην Καβάλα κερδίζει ο Μάκαρος και χάνουν οι παίκτες)!
    Σού 'ρχομαι! Το νου σου...

    τζίφρα:

    Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (Call me Μάκαρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Βιερίνια ήταν πολύ λογικό να χαθεί. Οιεξτρέμ είναιι ποδοσφιαριστές που βασίζονται στην ομάδα, δεν έχουν μεγάλη συνεισφορά στη κυκλοφορία της μπάλας, απλά διεμβολίζουν μονίμως τον αντίπαλο όταν η ανάπτυξη της ομάδας είναι σωστή και τροφοδοτούνται έχοντας τον αντίπαλο μπακ μπροστά τους και όχι όταν πιέζονται ασφυκτικά και παίζουν με τη πλάτη, τότε χάνονται. Άμα το προσέξεις συμβαίνει με όλους του εξτρέμ εκτός απο εξαιρετικές πειπτώσεις.
    Ο Σάντος είναι γνωστή συντηρητικούρα, έγραψα καλά λόγια για το φετεινό του κατόρθωμα αλλά ως εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κέιμενο σου φίλε Baladeur αντικατροπτίζει την πραγματικότητα στο αγωνιστικό μέρος.
    Απο εκεί και πέρα τρελαθήκαμε με την νίκη χθές και τέλος, ήδη το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι της Καβάλας, δεν υπάρχει χρόνος για πανηγύρια και αν θες το fair-play των τελευταίων λεπτών, έχει και αυτό την εξήγηση του, συντήρηση δυνάμεων για το παιχνίδι της Τετάρτης. Εχουμε μόλις μία μέρα για αποθεραπεία και άλλες 2 μέρες για να γίνει ανάλυση και προσέγγιση του παιχνίδιού.
    Δεν γίναμε ξαφνικά ομάδάρα, ο ΑΡΗΣ έχει καλούς παίκτες που κατα με όπως έχω χιλιογράχει φέτος έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους με τις εμφανίσεις τους...Τώρα που έχουμε μπεί στην τελική ευθεία ελπίζω τα παθήματα να έγιναν μαθήματα. Κρατάω τις δύο πολύ καλές εμφανίσεις με Ολυμπιακό και Πάοκ στο Βικελίδης και ανυπομονώ για τα play off και το κύπελλο.
    Χαίρομαι όταν διαβάζω απο οπαδούς άλλων ομάδων για την ατμόσφαιρα στο Βικελίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mpaladore καλά το λες για τους ακραίους. Η ραχοκοκαλιά μιας ομάδας είναι ο άξονας.
    Τό 'γραψα πως το παιχνίδι κρίθηκε σ' επίπεδο συνόλου κι όχι ατομικό.
    Όσο για τον Σάντος πολλά πλεονεκτήματα κι εξίσου πολλά μειονεκτήματα. Διαλέγεις και παίρνεις...
    Ιδανικός προπονητής για να χτίζει από το μηδέν ομάδες (υπό ιδιαίτερες συνθήκες) και να τις φτάνει κοντά στην πηγή.
    Αν θες να πιεις νερό πάρε άλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Animation, μ' αρέσει που παραμένεις προσγειωμένος παρά την μεγάλη νίκη.
    Προφανώς δεν εξαφανίστηκαν εν μία νυκτί ατέλειες και αδυναμίες...

    Στα του fair play διαφωνώ. Θεωρώ πως δεν έγινε για συντήρηση δυνάμεων.
    Σ' ένα ματς που δημιουργεί μύθους, θρύλους και λαϊκούς ήρωες το τελευταίο
    που σκέφτεσαι (την ώρα του αγώνα) είναι το παιχνίδι κυπέλλου με την Καβάλα.
    Το Διονυσιακό μεθύσι από την έξαρση της στιγμής τα βλέπει όλα τα υπόλοιπα μικρότερα απ' ότι είναι...

    Όσο για την κερκίδα, δεν χρειάζεται νά 'σαι φίλος του ΑΡΗ για να την εκτιμήσεις.
    Προσωπικά στα όσα έγιναν πριν την έναρξη με τα πυροτεχνήματα κλπ. χειροκρότησα και είπα "μπράβο ρε αλάνια"!
    Ήταν αυθόρμητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολυ σωστό αυτό που είπε ο μπαλαδόρος για τα εξτρέμ.
    Εννοείται ότι δεν γίναμε ξαφνικά ομαδαρά, όυε διορθώθηκαν τα λάθη εν μία νυκτί. Μην τρελαθούμε κιόλας. Την Τετάρτη έχουμε σημαντικότατο ματς με την Καβάλα και πρέπει να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων.

    Μάκαρε σου έρχομαι!


    Όσο για την κερκίδα στην καφετέρια που ήμουν όλοι είχαν τρελαθεί και είχαν μείνει με ανοιχτό στόμα. Ένας πελάτης μάλιστα περπατούσε και πήγε να πέσει σε μια κολώνα! Τελικά δεν έπεσε. Θα χα λιώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπορώ να φανταστώ το σκηνικό. Μία φορά είχα δει έναν τυπά που κουτούλησε (με δύναμη) μια σιδερένια κολώνα επειδή χάζευε μια (υπερ)γκόμενα και δεν κοίταζε μπροστά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.