Header Ads

Header ADS

Super League | 9η αγωνιστική play off | Pregame

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Ντέρμπι καθοριστικά για την ανάδειξη του πρωταθλητή, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ να φιλοξενείται από τον Άρη, ξεχωρίζουν από τις αναμετρήσεις της 9ης αγωνιστικής των play off της Super League που θα διεξαχθεί με μία ημέρα καθυστέρηση.

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων της 9ης στροφής στην μάχη του τίτλου και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

ΑΡΗΣ - ΑΕΚ
Η ΑΕΚ έχει επικρατήσει και στα τρία φετινά μεταξύ τους παιχνίδια, αρχικά στην Θεσσαλονίκη για τον Α’ Γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με 2-0 και στη συνέχεια τόσο για τον Β’ Γύρο (3-0), όσο και για τα Playoffs (3-1).

Ο Άρης είχε κάνει το αντίστροφο την προηγούμενη σεζόν, αφού μετά την ήττα του Α’ Γύρου με 2-1 στις 31 Οκτωβρίου 2021 στην έδρα της ΑΕΚ, επικράτησε και στα τρία ματς που ακολούθησαν. Πήρε τη νίκη στον Β’ Γύρο με 2-1, καθώς και στα δύο ματς των περσινών Playoffs.

Στα επτά τελευταία παιχνίδια τους υπάρχει νικητής και η τελευταία τους ισοπαλία ήταν στις 16 Μαΐου 2021 για τα Playoffs του πρωταθλήματος της σεζόν 2020-21, σε μια αναμέτρηση που ήταν γηπεδούχος η ΑΕΚ. Στα τελευταία 12 παιχνίδια τους πάντως υπάρχει μόνο αυτή η ισοπαλία. Ο Λιβάι Γκαρσία είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει σε δύο από τις τρεις φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων, ενώ για τον Άρη το μοναδικό τέρμα το έχει σημειώσει ο Ιτούρμπε.

62 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
25 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ
18 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
19 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ
ΓΚΟΛ: 78-69

ΒΟΛΟΣ - ΠΑΟΚ
Αυτή είναι η πέμπτη αναμέτρηση των δύο ομάδων με γηπεδούχο το Βόλο, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να σκοράρει μέχρι τώρα στην έδρα του με αντίπαλο τον Δικέφαλο. Στην φετινή αναμέτρηση για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπράντον Τόμας, ενώ ως γηπεδούχος πήρε τη νίκη με 3-0 στον Α’ Γύρο με τα γκολ των Ολιβέιρα, Ζίβκοβιτς και Αουγκούστο.

Το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι που έγινε για τα Playoffs ολοκληρώθηκε με 4-2 και ήταν το μόνο που βρήκε δίχτυα ο Βόλος, ο οποίος μπορεί να μην έχει σκοράρει στην έδρα του κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά εκτός έχει επτά συνολικά τέρματα. Ο ΠΑΟΚ στη διαδικασία των Playoffs ξεκίνησε με εκτός έδρας νίκη επί του Άρη, η οποία είναι και η μοναδική που έχει στη φετινή διαδικασία, ενώ ο Βόλος έχει ηττηθεί σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του.

4 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
0 ΝΙΚΕΣ ΒΟΛΟΣ
1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ
3 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ
ΓΚΟΛ: 0-5

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Αήττητος είναι ο Παναθηναϊκός στα επτά τελευταία παιχνίδια με αντίπαλο τον Ολυμπιακό ανεξάρτητα έδρας, με την τελευταία νίκη των Ερυθρόλευκων να είναι στις 16 Μαΐου 2021 για τα Playoffs με 4-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις στο Στάδιο Καραϊσκάκης για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχουν ολοκληρωθεί με λευκή ισοπαλία, ενώ τις 11 Μαΐου 2022 ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 γα τα Playoffs χάρη στα γκολ του Παλάσιος και του Σένκεφελντ, ενώ για τον Ολυμπιακό είχε σκοράρει ο Τικίνιο. Οι Πράσινοι είχαν επικρατήσει και στα δύο παιχνίδια των περσινών Playoffs, αφού στο “Απόστολος Νικολαΐδης” με τον Αϊτόρ έφτασαν στο 1-0.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες τέσσερις σεζόν στη διαδικασία των Playoffs μαζί με την φετινή και στα συνολικά επτά ματς που έχουν γίνει μέχρι τώρα και στις δύο έδρες, ο Ολυμπιακός έχει τρεις νίκες, ο Παναθηναϊκός τρεις και ένα 0-0 συμπληρώνει το σύνολο των αγώνων τους. Ο Ολυμπιακός επικράτησε στα δύο πρώτα εντός με τους Πράσινους για τα Playoffs με 3-0 και 3-1, ενώ πέρσι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 2-1.

67 ΜΑΤΣ
30 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
24 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
13 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΓΚΟΛ: 87-61

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.