Header Ads

Header ADS

Προαναγγελία αγώνα: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Τον Ολυμπιακό υποδέχεται ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο της "Τούμπας" το βράδυ της Κυριακής (5 Φεβρουαρίου, 20:30) στο σημαντικότερο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής της Super League. Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

Χωρίς νίκη γηπεδούχου είναι τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα και τα έξι συνολικά, μαζί με τις αναμετρήσεις τους για το Κύπελλο Ελλάδος το 2021-22.

Ο απολογισμός στα τέσσερα αυτά παιχνίδια είναι δύο ισοπαλίες, από μια σε κάθε έδρα και δύο νίκες φιλοξενούμενων, πάλι σε κάθε έδρα.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου με 2-1 στο Στάδιο Καραϊσκάκης, ενώ ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε στην Τούμπα, όπου επικράτησε με 2-1 για τα Super League Playoffs.

Η τελευταία εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα επί του Ολυμπιακού ήταν στις 18 Απριλίου 2021 με 2-0 (49’ Ζίβκοβιτς, 63’ Ζίβκοβιτς) και από τότε έχουν διεξαχθεί δύο αναμετρήσεις, με μια ισοπαλία για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος 2021-22 και η νίκη των Ερυθρολεύκων για τα Super League Playoffs.

Σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ είναι στις 10 Φεβρουαρίου 2019 με 3-1 (3’ Βιεϊρίνια, 19’ Μπίσεσβαρ, 82’ Άκπομ – 87’ Ποντένσε), ενώ ο Ολυμπιακός τελευταία φορά πήρε νίκη στις 23 Φεβρουαρίου 2020 με 1-0 με τον Γιαννούλη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Συνολικά έχουν διεξαχθεί 67 συναντήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να έχει 32 νίκες, τον Ολυμπιακό 18 και 17 αγώνες να έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλοι.

Ο Γιώργος Σκαρτάδος έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα σε αναμετρήσεις με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ και με έξι γκολ βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ ακολουθούν έξι ποδοσφαιριστές με τέσσερα, οι Αφεντουλίδης, Κούδας, Σαράφης, Κερμανίδης, Γκουερίνο, Τζόρτζεβιτς.

Το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ είναι το δημοφιλέστερο σκορ νίκης στις αναμετρήσεις, αφού έχει παρουσιαστεί εννέα φορές, ενώ υπάρχουν και εννέα ισοπαλίες με 1-1. Ακολουθούν με επτά παρουσίες το 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και το 0-0. Ο Ολυμπιακός έχει έξι νίκες με 2-1.

Ο ΠΑΟΚ είχε διατηρήσει το αήττητο στην έδρα του με τον Ολυμπιακό για 21 διαδοχικά ματς, αφού από τις 21 Σεπτεμβρίου 1969 που είχε επικρατήσει ο Ολυμπιακός με 2-1, κατάφερε να φύγει με τη νίκη πάλι στις 24 Μαΐου 1992 με 2-1.

Συνολικά σε αυτά τα 21 παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ είχε 19 νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ σημείωσε και την ευρύτερη νίκη του απέναντι στον Ολυμπιακό με 6-1 στο γήπεδο των Σερρών στις 6 Δεκεμβρίου 1987.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 67
Νίκες ΠΑΟΚ: 32
Ισοπαλίες: 17
Νίκες Ολυμπιακού: 18
Γκολ: 94-67

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.